En Sıcak Konular

Binlerce Hıristiyan Meryem Ana’ya koştu

15 Ağustos 2010 17:23 tsi
Meryem Ana’nın göğe yükselişinin yıldönümü nedeniyle, İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Bülbül Dağı’nda bulunan Meryem Ana Evi’ne koşan binlerce Hıristiyan barış duası etti.

Sabah erken saatlerde Meryem Ana Evi’nde yapılan ayine, Türkiye’deki Katolik cemaatinden çok sayıda kişi ile yurt dışından gelenler ve tatil yapan turistler katıldı. Bu yıl beklenenden fazla ilgi gören ayinde izdiham yaşandı. Ayin alanı tıklım tıklım dolarken, Meryem Ana Evi’ne girip dua eden ve mum yakanlar kuyruk oluşturdu.

Bu yılki ayini yöneten İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini’ye Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve İtalya’dan gelen çok sayıda rahip de eşlik etti. Konuşmasına “Öncelikle tüm İslam aleminin ramazanını kutlar, mübarek olmasını dilerim” diye başlayan Franceschini şunları söyledi:

“İsa peygamberimizin annesi Meryem anamız bugün göğe yükselerek rabbimizin yanına ulaştı. İşte bugün bizim için büyük gün, bizim en büyük bayramımızdır. Meryem anamızı tüm insanlık sevmektedir. Biz de bugün ayinde tüm insanlık için dualar edeceğiz, dilekler dileyeceğiz. Tüm insanlarımız savaşsız, barış içerisinde sağlıklı bir ömür sürsünler dileğinde bulunacağız. Tüm insanlar Allahın kuludur, kardeştirler. Hep barış içinde olalım, savaşlar olmasın, insanlar ölmesin.”

Başpiskopos Ruggero Franceschini’nin bu sözlerinin ardından her dilde dualar okundu. Ayin bittikten sonra hazırlanan yiyecekler katılanlara ikram edildi.


1950'den beri ayin yapılıyor

Papa Pius XII tarafından 1 Kasım 1950’de yayınlanan bir bildirgeyle Meryem Ana’ya dair, bütün Katoliklerin kabul ettiği bir öğreti oluştu. Bu öğreti, “Meryem Ana’nın yeryüzündeki yaşamı sona erince, bedeni ve ruhuyla göğe kaldırılıp, Yaradan tarafından ‘Gökler Kraliçesi’ olarak yüceltilmesini” içeriyordu. O tarihten bu yana her yıl Katolik ve Ortodokslar, Meryem Ana’nın göğe yükselişini bir bayram havasında ayin düzenleyerek kutluyor. Bu ayinlerde özellikle dünya barışı ve kardeşlik vurgulanıyor.

Hürriyet



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs