En Sıcak Konular

'12 Eylül'de AK Parti değil, Türkiye'nin ihtiyacı oylanacak'

15 Ağustos 2010 15:28 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''12 Eylülde AK Parti'nin başarı veya başarısızlıkları değil Türkiye'nin özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacı oylanacaktır'' dedi.

Suat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylülde yeni anayasaya 'evet' oyu verecek olanların siyasi görüşünü ''AK Parti içinde tanımlayanlardan'' ibaret olmadığını söyledi.

''MHP, CHP, Saadet Partisi, BBP, DP içinde demokrasiye inanan milyonlar var ve anayasaya 'evet' oyu verebilmek için sabırsızlıkla gün sayıyorlar'' diyen Kılıç, şöyle konuştu:

''Vicdanlarının sesine kulak veren diğer partilere mensup vatandaşlarımız müsterih olsun. 12 Eylül 2010 Pazar günü sandıktan çıkacak 'evet' oyları hiçbir şekilde AK Parti'nin başarı hanesine yazılmayacaktır. AK Parti hükümetinin 8 yıllık icraatına yönelik güvenoyu olarak algılanmayacaktır. AK Parti dışında örgütlendiği halde 'anayasaya evet' çağrıları yapan farklı siyasal partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yok sayılması biçiminde yorumlanamayacaktır. Yeni anayasaya 'evet' diyecek vatandaşlarımız aynı zamanda AK Parti'ye de 'evet' demiş olmayacak. AK Parti ile diğer partiler arasındaki geleceğe yönelik proje ve projeksiyonlar ile seçime yönelik söylemlerin yarışacağı tarih 12 Eylül 2010 değil milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı 17 Temmuz 2011 tarihidir.Dolayısıyla bugün anayasaya 'evet' diyenler AK Parti'ye de 'evet' demiş olmuyor. Çocuk istismarının önlenmesine, kadınlarımızın pozitif ayrımcılık hükümlerinden yararlandırılmasına, şehit yakınları, gazilerimiz ve özürlülerimiz için yapılacak fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik düzenlemelere 'evet' demiş oluyorlar.''

-''ZAFER, DEMOKRASİYE İNANAN MİLYONLARIN OLACAK''-

Suat Kılıç, 12 Eylül 2010'da yapılacak oylamanın bir halk oylaması olduğunu hatırlatarak, ''12 Eylül darbe yönetimi tarafından hazırlatılan ve özgürlerimizi kısıtlayan demokrasimizi eksilten hak arama yollarımızı tıkayan eski anayasadan kurtulacağımız gündür'' diye konuştu.

Kılıç, 12 Eylül 2010'da 'evet' oylarının Türkiye'de tam ve çağdaş demokrasi anlayışının egemen olması için verileceğini ifade etti.

Vatandaşların 12 Eylülde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru, kamu denetçisine müracaat, kişisel verilere ulaşma gibi bireysel başvuru yollarının açılması için ''evet'' oyu vereceklerini söyleyen Kılıç, ''12 Eylül 2010 pazar günü verilecek 'evet' oyları demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine verilecektir'' dedi.

Suat Kılıç, şunları kaydetti:

''12 Eylül halk oylamasında birlikte yaşamaya 'evet' diyeceğiz. Farklılıklara tahammül göstermeyi öğreneceğiz. Toplu sözleşme hakkının ve sendikal örgütlenmelerin önünü açacağız. Dolayısıyla 12 Eylül 2010 tarihi ülkemiz ve halkımız için yeniden doğuş günü olacak. Darbeci zihniyetin prangalarından kurtuluş günü olacak. Milli irade adına büyük bir zafer meşalesinin tutuşturulduğu gün olacak. Ancak bu zafer AK Parti'nin zaferi değil demokrasiye inanan milyonların zaferi olacak. Yeni anayasa referandumu bir güven oylaması değil bir halk oylamasıdır. 12 Eylülde AK Parti'nin başarı veya başarısızlıkları değil Türkiye'nin özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacı oylanacaktır.''



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,692 µs