En Sıcak Konular

Arıtman, Sav imzalı yasakçı genelgeyi eleştirdi

15 Ağustos 2010 14:54 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman, CHP'de parti teşkilatlarına gönderilen ve 2007-2010 yılları arasında genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlere referandum sürecinde görev verilmemesine ilişkin

CHP'de yaşanan genelge olayını 'vahim' bir durum olarak değerlendiren Arıtman, "Bugüne kadar CHP'de olmamış olaylar yaşanıyor. Referandumda herkesin büyük bir iddiası var. Parti olarak başarılı olabilmemiz için mutlaka 18 yıl partide genel başkanlık yapmış Deniz Baykal'ın ve siyasi deneyimleri yüksek olan genel başkan yardımcılarımızın katkısına da ihtiyacımız var." dedi.

Demokrasilerde bu tür siyasi yasakların doğru olmadığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Bu genelge vahim bir durumdur, hem de çok üzücüdür, hem de yanlıştır. CHP olarak referandumda hayır oyu çıkması için başta şimdiki genel başkanımız olmak üzere herkesin büyük bir iddiası bulunuyor. Bizim bu konuda başarılı olabilmemiz için mutlaka partimizde 18 yıl genel başkanlık yapmış olan Deniz Baykal'ın ve siyasi deneyimleri yüksek olan eski genel başkan yardımcılarımızın katkısına ihtiyacımız var." diye konuştu.

CHP'de son dönemde yaşanan olayları, "Bugüne kadar CHP'nin tarihinde olmayan şeyler oluyor" diye yorumlayan Arıtman, "CHP'nin teamüllerine aykırı işler yapılıyor. CHP, emeğin, vefanın partisidir. Parti, bu emeği gösteren insanlara vefa göstermelidir. CHP İzmir il yetkilileri, genel başkanımız Deniz Baykal'ı karşılamaya gelen CHP'lileri görevden aldı. Bu parti, CHP'nin felsefesini, ahlakını özümsememiş olan insanlar tarafından yönetiliyor. Böyle olmayan bir suç icat ediyorlar ve gençlik kolu başkanı görevden alınıyor. Bu bir kıyımdır, kırımdır. İktidara talip olan bir partinin referandum sonrasında genel seçime gidecek olan bir partinin kendi insanlarını harcaması bir kıyım ve kırımdır. Bunu uygulamaya hakları yok. Ben doğru bildiklerimi söylüyorum ve bundan sonra da söylemeye devam edeceğim." diye konuştu.

CHP'DE PARTİ TEŞKİLATLARINA SAV GENELGESİ

CHP'de, 29 Temmuz tarihinde parti teşkilatlarına bir genelge gönderildiği ortaya çıktı. Tüm parti teşkilatına gönderilen, Önder Sav imzalı genelgede, 2007-2010 yılları arasında CHP'de genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlerin referandum sürecinde oluşturulan çalışma gruplarına alınmayacakları belirtiliyor.

Önder Sav imzalı genelgeyle, eski Genel Başkan Deniz Baykal, genel başkan yardımcıları Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Bihlun Tamaylıgil'e görev verilmemesi isteniyor.

Genelgede, "2007-2010 döneminde genel başkanlık yapan, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz ile genel sekreter, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, TBMM Grup Başkanvekilleri, Ankara, İstanbul ve İzmir illeri doğrudan genel sekreterliğe bağlı çalışacağından, bu illerin milletvekilleri görevlendirilmemiştir" deniliyor.

cihan




Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs