En Sıcak Konular

Sıcaktan kaçanlar yaylalara, sahile...

15 Ağustos 2010 14:51 tsi
Bunaltıcı sıcaklardan kaçanlar çareyi ya sahillerde ya da yaylalarda bulurken kentlerin çoğu boşaldı.

Türkiye'nin en sıcak yörelerinden Adana ve Mersin'de, kent merkezleri hayalet kente dönüşürken, sahiller ve yaylalarda nüfus patlaması yaşandı.

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte sıcaklık sabah saatlerinde 33 derece olarak ölçülürken, nemin yüzde 55 olması sıcaklığın 43 derecelerde hissedilmesine sebeb oldu.

Sıcaklığın günün ilerleyen saatlerinde 36 dereceye, nemin ise yüzde 96'lara çıkmasının beklendiği Adana'da, ramazanın da sıcak günlere denk gelmesi, kentin boşalmasına yol açtı. Serin yerlerde oruç tutmak isteyenlerin yaylalara gitmesi, kalanların da sıcak yüzünden sokağa çıkmamayı tercih etmesi adeta Adana'yı "hayalet kent" görünümüne büründürdü.

Kentin en işlek caddelerinden Ziyapaşa, Atatürk ve Gazipaşa caddelerinde, parmakla sayılacak kadar araç trafiği görüldü. Seyhan Nehri'nin yanında bulunan ve kış günlerinde yoğun kalabalığı ile dikkati çeken Merkez Park'ta da sessizlik hakim olurken, bazı çocukların da park ve caddelerdeki süs havuzlarında serinlemeye çalıştıkları gözlendi.

Kentteki bu sessizliğe karşın, sahil ilçeleri Yumurtalık ve Karataş plajları hareketlenirken, Pozantı'nın Akçetekir ve Gülek yaylalarında ise nüfus patlamasının yaşandığı gözlendi.

Doğu Akdeniz'in bir başka sıcak kenti Mersin'in de kent merkezi, Adana'dan farklı değil. Buna karşın sahil kentinin özellikle Erdemli ilçesi sahilleri serinlemek isteyenlerle doluyor. İlçeye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesi, ramazanda sıcak ve yoğun nem nedeniyle en kalabalık günlerinden birini yaşıyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen her yaştan tatilciler, Kızkalesi sahilinde denize girerek serinlemeye çalışıyor. Bazı tatilcilerin de deniz kenarında oturarak başlarına su döktükleri gözlendi.

Yörede turistik tesis işletmeciliği yapan esnaf da ramazanın ilk günlerinde sahillerde sessizlik olduğunu ancak, bunun uzun sürmediğini, başlayan bu yoğunluğun eylül ayı ortalarına kadar süreceğini tahmin ettiklerini kaydettiler.

Meteoroloji yetkilileri ise, kentte hava sıcaklığının sabah saatlerinde 31 derece, nem oranının ise yüzde 28 olarak ölçüldüğünü, sıcakl ığın günün ilerleyen saatlerinde 37 dereceye, nem oranın ise yüzde 74'e kadar çıkmasının beklendiği kaydettiler.

ajanslar



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,786 µs