En Sıcak Konular

''Her evet hukuka, insan haklarına saygıya davettir''

15 Ağustos 2010 14:43 tsi
12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında vatandaşların 'evet' oyu kullanması yönünde çağrıda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, "Her 'evet' demokrasiyi derinleştirmek ve genişletmek demektir." dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Menemen ilçesini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, 12 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Mertoğlu, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran'la birlikte Emiralem ve Yahşelli köyüne giden Erdal Kalkan, başta bölge esnafı olmak üzere vatandaşları tek tek dinledi. Ziyarette TBMM'nin hazırladığı yeni anayasa paketinin önemini anlatan ve 'evet' oyu isteyen Kalkan, 1982 Anayasası'nın, 12 Eylül 1980'de yapılan askeri darbenin ardından hazırlanan antidemokratik bir anayasa olduğunu vurguladı. Erdal Kalkan, geciken ve geciktikçe de Türkiye'ye pek çok şey kaybettiren anayasa değişikliğinin milli iradenin sahibi olan halka arz edildiğini belirterek, "Her 'evet' demokrasiye davettir. Her 'evet' adalete davettir. Her 'evet' özgürlüklere, hukuka ve insan haklarına saygıya davettir." dedi.

82 Anayasası'nın Türkiye'nin demokratik yapısının gelişmesinin önünde bir engel olduğunu dile getiren Kalkan, anayasa değişikliğinin siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini belirterek, yapılan değişikliliğin partiler üstü bir konumu olduğunu söyledi. "Bu konu AK Parti'nin ya da başka partinin tek başına bir meselesi değildir. Bu ülkemizin meselesidir." diyen Erdal Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "82 Anayasası son 28 yılda 16 kez, 85 maddesiyle başlangıç kısmında değişiklik yapılmıştır. Yani iç tutarlılığını kaybetmiş ve toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Bu nedenle halkımızdan aldığımız yetkiye dayanarak, halkımızın ihtiyaç, beklenti ve taleplerini gözeterek büyüyen ve gelişen Türkiye'nin demokratik anayasa ihtiyacını her şeyin üzerinde tutarak değişim sürecini başlattık. Anayasanın eksiklerini gidermek, temel hak ve özgürlüklerin anayasal seviyesini genişletmek ve güçlendirmek için yeni anayasa değişiklik paketi hazırladık. Ancak bu kez de MHP, BDP ve CHP içindeki 'İstemezükçüler', halkımızın sıkıntılarından, acılarından nemalananlar, korku siyasetiyle oy avcılığı yapanlar karşı çıkmaya çalışıyor. Milletin hayrına olan konularda ittifak etmeyenler şimdi kalkmışlar hayır oyu vermekte ittifak ediyorlar. 82 Anayasası'na antidemokratik olduğu için 80'li yıllarda karşı çıkanların başında CHP'nin geldiği şimdi neden unutulmuştur?" şeklinde konuştu.

Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan "Frigia" adlı gemide çarkçıbaşı olarak görev yapan Birol Kahraman'ı da ziyaret eden AK Parti grubu, aynı zamanda Emiralem eski Belediye Başkanı olan Kahraman'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

cihan



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs