En Sıcak Konular

'Tayip Gidecek, Gökçek gelecek'

15 Ağustos 2010 10:54 tsi
'Tayip Gidecek, Gökçek gelecek' Ankara duvarlarına 'Tayyip Gidecek, Gökçek gelecek' yazarken yakalandılar. CHP Genel Merkezi istikametine kaçmaya çalıştılar ama...

Başkent'te CHP Gençlik Kolları üyesi oldukları öğrenilen bir grup genç, duvarlara 'Tayyip gidecek, Gökçek gelecek' şeklinde yazılı propaganda yaparken yakalandı. İzinsiz yazılar yazdıkları öğrenilen gruptan 3 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Başkent Ankara'da hareketli dakikalar yaşandı. İddialara göre, AK Parti Genel Merkezi ve çevresi başta olmak üzere, şehrin işlek caddeleri üzerindeki duvarlara CHP Gençlik Kolları üyesi oldukları öğrenilen bir grup tarafından; 'Tayyip gidecek, Gökçek gelecek' şeklinde yazılar yazıldı.

Olay üzerine harekete geçen polisler şahısları gözaltına almak istedi. Bunun üzerine grup ve polis arasında kovalamaca çıktı. Kovalamaca sırasında izinsiz propaganda yaptıkları tespit edilen şahıslar 06 BK 8880 plakalı araçla CHP Genel Merkezi istikametine kaçtı.

Uzun süren kovalamacanın ardından, polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların 10 Nisan Polis Karakolu'nda ifadeleri alındı.

Öte yandan yazıların yazıldığı duvarlarda ve şahısların kullandığı araçta Olay Yeri İnceleme Ekipleri delil incelemesi yaptı. Yapılan inceleme sonrası araç içerisinde sprey boya kutuları çıktı.

Bu sırada, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç'un karakola geldiği görüldü. Olay sonrası açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç, propagandanın Kılıçdaroğlu'nun talimatının dışında gerçekleştiğini ifade etti. Tunç yaptığı açıklamada, Melih Gökçek'in Başbakan olma isteğini yazılara yansıttıklarını kaydetti.

Sergilenen tutumun Başbakan Erdoğan ve Melih Gökçek'i karşı karşıya getirme çabası olabileceği yönündeki soruya Tunç: "Olabilir" şeklinde cevapladı. CHP'nin yasadışı işlere başvurmadığını iddia eden Tunç, olayın provokatif bir amaç taşımadığını belirtti.

Şahıslar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

cihan



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs