En Sıcak Konular

Yıldırım: Tuncay isterse gidebilir

0 0 0000 00:00 tsi
Aziz Yıldırım, Avrupa’dan teklif alan yıldızına kapıyı açık bıraktı. Türkiye’yle yaptığı röportajda gelecek sezona yönelik çarpıcı mesajlar veren F.Bahçe Başkanı’nın şifrelerini VATAN çözüyor

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, geçen hafta Türkiye Gazetesi yöneticileriyle ünlü İtalyan restoranı Papermoon’da uzun bir yemek yedi. Buluşmanın ana konusu, Türkiye yazarı Kemal Belgin’di. O bölüme daha sonra değineceğiz ama Yıldırım’ın o yemekteki sözleri pazar günü gazetede yayınlandı. Nefis bir röportajdı. İşte Yıldırım’ın verdiği bazı önemli mesajların şifreleri:

“F.Bahçe’ye gelmek isteyen çok. Medya bunları yazsın: Hector Cuper, Luis Van Gaal, Roberto Carlos...”

MEDYA yazınca fazla inandırıcı bulunmuyor ama F.Bahçe Başkanı resmen açıklayınca bunu ciddiye almak gerekir.

Yıldırım’a göre, F.Bahçe’ye gelmek isteyen en azından 2 ünlü teknik direktör var. Hector Cuper 2 sezon Valencia, 3 sezon Inter, 2 sezon Mallorca’yı çalıştırdıktan sonra gözden düştü. 2 yıldır boşta, onun gelmek istemesi normal... Ama F.Bahçe’nin Cuper’i isteme ihtimali zayıf...

Van Gaal açısından ise durum farklı...
Hollandalı; Ajax, Barcelona, Hollanda Milli Takımı’ndan sonra şimdi de Alkmaar’ın başında... F.Bahçe’den sonra Newcastle’ı da eleyip UEFA Kupası’nda çeyrek finale yükseldi. Alkmaar, Hollanda Ligi’nde de 2. sırada... Türkiye’ye gelmek istediğini menajeri aracılığıyla resmen iletti. Çünkü, F.Bahçe’deki potansiyeli biliyor. Çok tecrübeli, yönetimdeki en ağır toplar da kendisini beğeniyor... Bu sezon Zico yüzünden yeterince mağduriyet yaşayan F.Bahçe’nin Van Gaal’e sıcak bakma olasılığı yüksek. Tabii F.Bahçe’den önce başka devler araya girmezse! Tam Yıldırım’lık transfer olur: Şu an toz kalkmasın diye, yapılırsa sessiz ve derinden yapılır.

R.Carlos, R.Madrid’den aldığı senelik 6 milyon Euro’yu bulacağı her takıma gider! Zaten sezon sonu serbest... Transfer ihtimali az, olsa zaten şu an Fener forması giyiyor olurdu.

“Hooijdonk’un F.Bahçe’nin geleceğinde yeri yok...”
ÇÜNKÜ, F.Bahçe’den ayrıldıktan sonra alacaklarını tahsil edemediği için FIFA’ya başvurdu. Aziz Yıldırım, onun F.Bahçe’ye olan bağlılığını test etti. Para için hukuki yolu tercih edince de şansını kaybetti. Yani Van Hooijdonk’un Aziz Yıldırım başkan olduğu sürece F.Bahçe’ye teknik menajer olma ihtimali yok.

“Ceza-meza tanımıyorum. İstersem sahanın içine de girerim ya neyse...”
BU söz federasyona... Haluk Ulusoy ile aradaki gerginlik devam ediyor. Çünkü Yıldırım, geçen sezon başına gelenleri pek de futbol topunun azizliğine bağlamıyor. Bu sezon da yine son haftalara büyük avantajla girildi. ’Her an herşey olabilir’ tedirginliği içindeki Yıldırım, hakem atamalarından verilmeyen cezalara kadar her konuda rahatsız... Anlaşılan Haluk Ulusoy’un bir süre daha Şükrü Saracoğlu’na gelebilme ihtimali yok.

“Sezon sonu 2 tane umut vaat eden Türk, bir de yabancı futbolcu transfer ederiz.”
DEMEK ki Yıldırım takımından memnun... Tek yabancı alınacağına göre Deivid’in gitme ihtimali % 100... Diğer yabancılar için gelen transfer tekliflerini de değerlendirecek Aziz Yıldırım...

Appiah’a İtalya ve İngiltere’den ciddi talipler var. 12-15 milyon Euro bonservis ücreti getirdiği an Ganalı yıldız gidebilir. Alex’in imzası da gecikti ama Alex böyle oynadıkça onunla anlaşamama ihtimali yok. İstediği 2.5-3 milyon Euro ödenir. Ödenmezse taraftar açısından sıkıntı yaşanır.

Alex’in menajeri Juan Figer, F.Bahçe’ye başka yabancılar bulmak için uğraşıyor. Appiah’ın durumu, Lugano ve Edu’ya gelebilecek tekliflere göre yabancı transferi sayısı artabilir. Başkanın beğendiği yerli yıldızların başında ise Kayserili Mehmet Topuz geliyor.

“TSYD Kupası’ndan çekilmemizin 1 numaralı sebebi Merve’dir. Fatih Terim’in kızı Merve’ye bizim statta 10 bin kişi maç boyu küfretti. O günden beri TSYD Kupası bir daha yapılmadı.”
YILDIRIM küfür konusundaki hassasiyetini dile getirmek için bu örneği veriyor.

İşin ilginç tarafı G.Saray’ın kupayı aldığı, Fatih Akyel’in F.Bahçe tribünlerine hareket çektiği o maçta aynı F.Bahçe taraftarı Hakan Şükür’ün eşi Beyda Hanım’a da bağırmıştı. Sonra da hırsını alamayıp Şeref Tribünü’ne dönmüş ve Yıldırım’a hitaben ’Aciz yönetim istemiyoruz’ sloganı atmıştı. F.Bahçe Başkanı bunları da ayrıca dile getirmiş ve röportajda yer almamışsa bilemiyoruz.

Ama 1999 yılında Papermoon’da kavga ettiği Fatih Terim’e karşı gösterdiği hassasiyet yerinde ve dikkat çekici. Belki de aralarında eski gerginlik kalmadı.

“Tuncay isterse gider isterse Fener’de kalır”
“Sezon sonuna kadar iç transferde görüşme yapmayacağız. Tuncay’ın bonservisi elinde. İstediği yere gidebilir. F.Bahçe’de kalmak isterse kalır. Türkiye’de zaten F.Bahçe’den büyüğü yok. Avrupa’ya gitmek isterse de yardımcı oluruz. Avrupa’ya gidecek her topçuya yardımcı oluruz, gitsin kendisini geliştirsin.” Bu sözlerin şifresi yok ki, çözmeye gerek olsun. F.Bahçe Tuncay’a sezonluk maksimum 2.5 milyon dolar teklif edecek. Kabul ederse kalacak, etmezse de gidecek. Yıldırım, bu transfer konusunda Ali Koç’u tek yetkili ilân etti.

 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,978 µs