En Sıcak Konular

"Çarpık 28 Şubat'ın artçı etkisi!"

0 0 0000 00:00 tsi
Sabah grubuna TMSF yüzünden el koyulmasını, Sabah gazetesi baş yazarı Mehmet Barlas değerlendirdi. Barlas el koyma ile ilgili olarak 28 Şubat sürecindeki kirli ilişkilere ve uygulamalara çattı.

28 Şubat'ta çarpıklığın  zirvesine çıkan medya-siyaset ilişkilerinin yansımaları sonucu, Dinç Bilgin'e nasıl Etibank'ın verildiği ve bu süreç sonunda Sabah gazetesinin ve ATV'nin ne tür serüvenler arasında yalpaladığını herkes hatırlar.

28 Şubat sürecindeki çarpıklıklar sadece  Bilgin ailesini basın dışına ve yargı çemberi içine  sürüklemedi..Bu aileye ait yayın organları da, çalışanları da büyük problemler yaşadı.

Bu problemlerin sürmesi, herhalde en fazla rakip grupları mutlu ediyordu. 28 Şubat'taki kartelciliğe alışanlar, sonunda medyada tek başlarına kaldıklarını görerek daha da mutlu oluyorlardı.

Bu süreç, Sabah ve ATV'yi Turgay Ciner'in TMSF'den satın almasına dayanan gelişmelerle bitti. Tekrar rekabet ve çok seslilik medyaya egemen oldu.

Ama Pazar günü, TMSF'nin, Sabah ve ATV'de bulunduğu ileri sürülen Dinç Bilgin hisselerinin varlığı iddiasına dayalı olarak bu yayın organlarının yönetimine el koyması, medyayı sanki bir zaman tüneline sokup, 28 Şubat'ın hemen  sonrası günlere dönülmüş izlenimi yaratabilir.

Oysa bu durum tabii ki geçici bir süreci ifade ediyor.  Dinç Bilgin'in TMSF'ye verdiği söylenilen 2001 tarihli bir anlaşma metninin, bu yayın grubunun bugünkü mülkiyet durumunu ne ölçüde etkileyeceğine yargı karar verecek Ama sonuç ne olursa olsun Sabah, ATV ve bağlı yayınların Bilgin ailesine geri dönmesi hukuken mümkün değil.

Ayrıca  bu yargı ve hukuki belirleme sürecinde Sabah'ın yayınlarının da, kadrosunun da aynen korunacağı, Sabah'ın yayın politikasının ve yazı işlerinin özerkliğinin gözetileceği, yazıişlerine TMSF yetkilileri tarafından bildirildi.

Yani amaçlanan Sabah ve ATV'nin çökertilmesi ise, bu pek mümkün değil. Bu ortamda önemli bir medya grubunun etkisiz kılınması herhalde siyasi ve idari mantığa sığmazdı.

Burada şiddetle hatırlanması gereken gerçek, 28 Şubat üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına rağmen, o dönemdeki uygulamaların hala medyaya ne tür kötü yansımalar getirdiğidir. "Durumdan vazife çıkartanlar"ın atadıkları siyasetçiler, Türkiye'de medyayı içinden çıkılması hala uğraş konusu olan krizlere ve kararsızlıklara sürüklemişlerdir.

HaberX



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs