En Sıcak Konular

'Boşa akan sudan elektrik üreteceğiz' 

0 0 0000 00:00 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de boşa akan su kaynaklarından 15 bin megavat elektrik elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 'Enerji Yatırımları ve Enerji Projeksiyonları' konulu toplantıya katılmak üzere Adapazarı'na gelen Bakan Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ı ziyaret etti.

Güler, burada yaptığı açıklamada, akarsulara türbinler koyarak elektrik üretmek istediklerini belirtti. ''Su akar Türk bakar'' sözünü tersine çevirmek istediklerini anlatan Güler, yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar attıklarını kaydetti. Bu konuyla ilgili 972 proje bulunduğunu ve bu projelerin 950'sinin tamamlandığını kaydeden Güler şunları söyledi: "Türkiye'de su boşa akıyordu. Yaptığımız projelerle çevre dostu olan ve boşa akmayan sulardan 15 bin megavat elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz."

Türkiye'de en az 10 milyar dolarlık rüzgar enerjisi için türbin yatırımı imkanı bulunduğuna dikkati çeken Güler, sularda ise 20 milyar dolarlık bir türbin yatırımı için imkan olduğunu ifade etti. Türbünlerin Türkiye'de yapıldığı taktirde yatırımlar için istihdam sağlanacağını, hem de dışarıya döviz gitmesini engellemiş olacaklarını anlatan Güler, "Bunları biz dışarıdan alıyoruz ve paramız dışarıya gidiyor. Halbuki bu tirbünler Türkiye'de yapılsa aynı zamanda bu yatırımlar için hem istihdam sağlamış oluruz. Hem dışarıya döviz gitmesini önlemiş oluruz, üstüne üstlük büyük talep olduğu için bunları ihraç etme imkanımız var" dedi.

"1 NİSAN ŞAKASI"

Diğer taraftan, gazeteciler Valiliği ziyaretinde Bakan Güler'e 1 Nisan şakası yaptı. Gazetecilerin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Bu herhalde 1 Nisan şakasıyla ilgili. Çünkü biz (adayların açıklanması konusunda daha vakit var) diye biliyoruz'' dedi.

zaman
 



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,472 µs