En Sıcak Konular

Emniyet'ten Eruh açıklaması

5 Ağustos 2010 18:49 tsi
Siirt Emniyet Müdürlüğü önceki gün Eruh ilçesinde meydana gelen saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının yarım saat sürdüğü ve olayda kullanılan iki araca el konulduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında şöyle denildi: "02.08.2010 günü saat 21.40 sıralarında kimliği belirsiz, sayıları tespit edilemeyen PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca ilimiz Eruh İlçe Emniyet Amirliği ve lojman binasının ön ve arka tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, çatışmaya elektrikleri kesmek suretiyle başlanılmış ve yaklaşık yarım saat sürmüştür.

Olay esnasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü kadrosundan geçici olarak ilimizde görevlendirilen ve takviye olarak bekleme görevini ifa eden polis memuru Ahmet Mutlu, açılan ilk ateş sonrasında şehit olmuş, Kocaeli kadrosunda görevli polis memuru Muzaffer Çetin ile Eruh İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli polis memurları Şenol Duran ve Gürbüz Bilgin isimli personellerimiz yaralanmış, S.Y. isimli vatandaş ise hafif şekilde yaralanmıştır."

Örgüt mensupları tarafından eylemde kullanılan 56 .. … plakalı Ford Transit marka üstü tenteli kamyonetin Emniyet Amirliği hizmet binası arkasında bulunan Eruh ilçe hastanesine ait lojmanların yanında terk edilmiş vaziyette bulunduğu hatırlatılarak, şu bilgilere yer verildi: "56 .. … plaka sayılı Ford Transit marka üstü tenteli diğer kamyonet ise İlçe Emniyet Amirliği binasının ön tarafında kimlikleri tespit edilen A.A., T.D. ve F.T. isimli terör örgütü mensupları üzerlerindeki silah ve mühimmatlar ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş ve ivedilikle ilimiz personeli takviye olarak Eruh ilçesine gönderildiği belirtildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında; emniyet şeridi genişletilerek İlçe Emniyet Amirliği ön cephesine saldırının yapıldığı yerde yapılan incelemelerde 56 .. … plaka sayılı aracı kullanan ve ölü ele geçirilen teröristin çantasından ve üzerinden 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 5 adet şarjör, üzerlerinde fünye grupları takılı savunma tipi 3 adet el bombası, 1 adet roketatar, 2 adet sevk kapsülü takılı, anti personel roket mühimmatı, 1 adet sevk kapsülü elde edilmiştir.

Aynı aracın kasa bölümünde ölü ele geçirilen teröristin çantasından ve üzerinden 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 5 adet şarjör, üzerlerinde fünye grupları takılı savunma tipi 3 adet el bombası, 1 adet roketatar, 1 adet üzerinde sevk kapsülü takılı, anti personel roket mühimmatı, 1 adet üzerinde sevk kapsülü takılı, anti tank roket mühimmatı, 1 adet üzerinde anti personel roket mühimmatı, 2 adet sevk kapsülü elde edilmiş olup, aynı aracın kasa bölümünde ölü ele geçirilen teröristin çantasından ve üzerinden 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 5 adet şarjör ve üzerinden çıkan, üzerlerinde fünye grupları takılı savunma tipi 3 adet el bombası elde edilmiştir.

İlçe Emniyet Amirliği'ne arka cepheden yapılan saldırıda Mersinli Ahmet Sokağı Sağlık Ocağı Lojmanları yanındaki boş arazide terk edilmiş vaziyetteki 56 .. … plaka sayılı beyaz renkli Ford Transit marka kamyonetin şoför mahallinde bulunan terörist kıyafeti olarak bilinen leşker tabir edilen ceketin sağ yan cebinden, 1 adet üzerinde fünye grubu takılı savunma tipi el bombası, 1 adet şarjör elde edilmiştir.

Sağlık ocağı lojmanlarının Emniyet Amirliği'ne bakan köşe siper edilerek Emniyet Lojmanı 4. kata atılan roket sonrasında, lojman dairesinde maddi hasar meydana gelmiş, ikamette bulunan ailemizde herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Tüm saldırı noktaları ve hedeflerden elde edilen materyaller Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerince fotoğraf ve video kayıtları yapıldıktan sonra incelenmek üzere görevlilerimiz tarafından muhafaza altına alınmıştır.

Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda; M.M.O., A.E., E.K., F.O., N.B., H.A., M.B., L.K., A.E., B.B., M.Y., B.B., C.T., M.A., M.E.A., L.K., O.A., M.Ş.T., R.S., M.Ş.Y., E.K., R.T., F.A., İ.B., S.B., Ş.A. isimli şahısların adreslerinde arama yapılmış olup, arama neticesinde

56 .. … plakalı araç sahibi A.E.'nin ikametinde; av tüfeği ile 13 adet dolu fişek, Sport ibareli siyah renk spor çantası içerisinde 2 takım leşker olarak tabir edilen gri ve toprak rengi gömlek, pantolon ve yelekten oluşan elbise, elde edilerek el konulmuş, şahıs ikametinde bulunamamış, daha sonra çalışmalar neticesinde ilçe merkezinde yakalanmıştır.

M.M.O., ikametinde yapılan aramada, yakalanarak, ipone marka üzerine takılı simkartı ve macbook marka dizüstü bilgisayara soruşturma kapsamında el konulmuştur. Aramalarda başka suç unsuruna rastlanılmamış olup, arama sonrasında; N.G., E.T.,L.A. ve H.A isimli şahıslar olmak üzere toplam 27 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

A.E. isimli şahıs terör örgütüne bilerek isteyerek yardım yataklık suçundan halen Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğundan, M.Y., B.B. isimli diğer şahıslar ise ikametlerinde bulunmamaları nedeniyle yakalanamamışlardır.

Eruh Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları sonucunda gözaltına alınan 14 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış diğer 13 şahsın savcılık soruşturma işlemleri devam etmektedir. Olayda kullanılan 2 araca da el konulmuştur."

cha



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,822 µs