En Sıcak Konular

Bahçeli: YAŞ kararları normale dönmeli

5 Ağustos 2010 18:12 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YAŞ kararlarının ülkeyi gerginliğe götürecek durumdan uzak tutulması, bunun için Genelkurmay Başkanı ile Başbakan Erdoğan'ın bu gerginliği ortadan kaldırması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, partisince Samsun'un Kavak ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. "Medyada yola devam safsatası ile yoldaşlardan, yandaşlardan aldığı destekle hala inadım inat derse, bu gidişatın sonu iyi değil" diyerek hükümeti eleştiren Bahçeli, her yıl 1- 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan YAŞ toplantılarının kamuoyuna sunum şeklini de eleştirdi. Bahçeli, "TSK'daki terfi ve atamaların yapılması sureti ile basının birçok köşesine baktığımızda sanki iktidarla ordunun savaşı gibi takdim ediliyor. İşte gecenin geç saatinde; 'Başbakan kazandı, öbürleri yerinde duruyor gibi sözlerle kışkırtma, tahrik edici kurumlar arası çatışmayı hızlandırıcı bir yaklaşımla ülke felakete gidiyor." iddiasında bulundu. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silahlı kuvvetler hepimizin. Kendi iradesi içerisinde iktidarla, değişik makamlarla görüşmeler yaparak, en uygun komuta zincirini kurabilirler. Ama bunu yargı yolu ile, komutanları baskı altına alarak, 65. maddenin altına sığınarak birilerinin önünü kesmek, terfi ettirmek, başkasının ordudan attırmak gibi, bu tür davranış içine girmek, var olan gerginliği daha da artıracaktır. O yüzden YAŞ kararları, ülkeyi daha fazla sıkıntıya sokmadan, Genelkurmay Başkanı ile Başbakan arasında kurulabilecek, bir diyalogla bir iki gün içerisinde çözüme kavuşturulması Türkiye'yi rahatlatır, normalleştirir. İnsanlarımız da milli iradeyi ortaya koyabileceği bir 12 Eylül'e daha rahat ve huzurlu bir şekilde girebilir."

cha



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,629 µs