En Sıcak Konular

Çatışmaların bitmesi için bir haftadır açlık grevinde

5 Ağustos 2010 16:07 tsi
Diyarbakır İnsan ve Erdem Hareketi kurucularından Ahmet Ay, şiddet olaylarının sona ermesi ve insanların ölmesinin önüne geçilmesi amacıyla bir hafta önce başlattığı açlık grevini sürdürüyor.

Ay'a Türkiye'nin dört bir yanından her kesimden destek yağıyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ali Emiri İlköğretim Okulu karşısındaki surların önünde açlık grevine devam eden Ay, yıllardır devam eden çatışmalarda 60 bin anne yüreğinin yandığını belirterek, artık bunlara 'dur' demenin vakti geldiğini söyledi. İnsanların ölmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini anlatan Ay, açlık grevini, huzur ve kardeşlik için elinden gelen küçük bir çaba olarak gördüğünü kaydetti.

Türkiye'de, Türküyle, Kürdüyle annelerin yeniden yürekleri dağlarcasına ağlamalarına seyirci kalmamak için elini taşın altına koyduğunu belirten İnsan ve Erdem Hareketi kurucularından Ahmet Ay, "50 yaşındayım, bölgede, ülkede nasıl çığlıkların yükseldiğini bire bir gördüm, hissettim, duydum. Ülkemin insanının Türküyle, Kürdüyle, annelerinin yeniden yüreklerini dağlarcasına ağlamalarına seyirci kalamamanın beni getirdiği noktadır bu. Bu sebeple hep şunu söyledik; bizim başkasına hükmümüz geçmeyebilir, ama kendi bedenimize söz geçirebiliriz. Bu düşünceyle tek kişilik eylemimi başlattım ve sürdürüyorum." diye konuştu.

Diyarbakır'da 30 civarında sivil toplum kuruluşunun dünyanın, ülkenin ve daha özelinde de bölgenin sorunlarıyla ilgili neler yapabilecekleri, nasıl katkılarda bulunabilecekleri konusunda istişare ettiğini hatırlatan Ay, "Bunun sonucunda bizde 2010 yazının tekrar -kısmen ara vermekle beraber- 26 yıl süren çatışma ve şiddet ortamının çok daha zor geçeceği kanaati oluşmuştu. Bizler neler yapabileceğimizi tartışıp konuşmuştuk. Çeşitli sivil toplum örgütleri farklı etkinliklerde bulunup bu kanın durması, bu ateşin sönmesi için çaba ortaya koyduk. Çatışmalar durmazsa açlık grevi başlatacağımı açıklamıştım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs