En Sıcak Konular

Kafes'te tutuklanan Albay 'hayır' panelinde

5 Ağustos 2010 14:54 tsi
Kafes'te tutuklanan Albay 'hayır' panelinde İzmir'in Foça İlçesi’nde düzenlenen ve referandumda ‘hayır’ oyunun önemine dikkat çekilen panelde, hükümete sert eleştiriler yöneltildi. Panelde, bir anda izleyiciler arasından ayağa kalkıp görüşlerini dile getiren subay şaşırttı.

Kafes Eylem Planı’yla ilgili tutuklanıp bir süre Hasdal Cezaevi’nde kaldıktan sonra serbest bırakılan Deniz Kıdemli Albay Levent Gülmen olduğu öğrenilen subayın, “Amirallere suikast iddiasıyla içeri alınan teğmenler, o vatan evlatları her birisi iki üç yabancı dil biliyor. İçerde 10 sene kalacaklarını bilseler bile akademiye çalışıyorlar. Yani yetiştirdiğiniz evlatlar sağlam yerde” sözleri alkış aldı.

ADD tarafından Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen referandum konulu panele ilgi yoğun oldu. Salonun alt ve balkon kısımlarının tamamen dolduğu paneli, aralarında İzmir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ’ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişi izledi. Oturum başkanlığını yapan edebiyatçı Yılmaz Mızrak’ın ilk sözü verdiği panelistlerden Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Zileli, “İçerdeki, dışarıdaki ve hastanelerdeki tüm yurtseverlere en derin sevgi ve saygılarımı yolluyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

PEŞKEŞ İDDİASI

Ak Parti iktidarında 711 kurum ve kuruluşun birilerine peşkeş çekildiğini öne süren Zileli şunları söyledi:
“Mustafa Balbay’ın da dediği gibi, ak saçlı gençler bu ülkede faşizme de baskılara da yiğitçe göğüs germişlerdir. Bu ülke öyle ucuz kurulmadı. Dünyanın ilk kurtuluş savaşını vererek kurulduk. Çok ağır bir süreçteyiz. Bir korku imparatorluğunun, bir faşizmin yaşandığı bir ülkedeyiz. Bu ülke bu kadar ucuz mu kuruldu. 3 tane tilkiye bu ülke teslim edilir mi. Bunları sandığa gömeceğiz. Bunlar yargılanacaklar ve ağır yargılanacaklar.”

‘MEZARDAKİLER ADINA SAHTE PUSULALAR’

Panelistlerden ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini şöyle anlattı:
“Türkiye'nin özelleştirilecek her şeyi gitti. Yandaş kişilere gitti. O kişiler sizler bizler değiliz. Her gün diyanete binlerce kişi alınıyor. O kişiler kamuya geçiriliyor. Kamuya geçirilen bütün imamlar yönetmelikler değiştirilerek yönetici yapılıyor. Kadrolaşma yapılıyor ve bu kadrolaşma tamamen dinselleşme üzerine. Bu kötü gidişata ‘Hayır’ demelisiniz. Yargı son kale. Son kalenin düşmemesi için oyunuzun hayır olmasını diliyorum.”

SÜRPRİZ KONUŞMACI ALBAY

Son bölümdeki soru cevap kısmı saatin ilerlemesi nedeniyle iptal edildi. Ancak, bu sırada dinleyici sıralarında ayağa kalkan bir kişi söz istedi. oturum başkanının kısa olması kaydıyla söz verdiği kişi, 1 ay önce Hasdal Cezaevi’nden tahliye edilen subaylardan olduğunu söyledi. Daha sonra, Kafes Eylem Planı’yla ilgili tutuklanıp serbest bırakılan Deniz Kıdemli Albay Levent Gülmen olduğu öğrenilen subay, konuşmasında şunları kaydetti:
“Bir ay önce halkımı eliyle, asker selamıyla selamlayan albay benim. İçerde yatan 9 tane vatan evladı daha var... Bir kilogram makarna, bir kilogram pirinçle gittikleri yere biz cebimizden iki kilo ile gidelim. Bu ülkede yaşayan çocuklarımıza bir vatan bırakmamız lazım. Serbestçe yaşayacağımız bir vatan bırakmamız lazım. Analarımız, bacılarımızın sokağa çarşafsız çıkabileceği bir vatan bırakmamız lazım. Yüreğimiz yanmadı mı, yandı. Ancak yapılmış olan hareketlerin hiç birisi genel çerçeveyi bildikten sonra bize dokunmaz, dokunmayacak ta. Halkımızın genel desteğini her zaman hissediyoruz. Amirallere suikast iddiasıyla içeri alınan teğmenler, o vatan evlatlarının her birisi iki üç yabancı dil biliyor. İçerde 10 sene kalacaklarını bilseler bile akademiye çalışıyorlar. Yani yetiştirdiğiniz evlatlar sağlam yerde. Ancak nereye kadar. Biraz önce çizilen çizgi, çizilen çerçeve işte son nokta burada. Çocuklarımıza evlatlarımıza bizler gibi konuşacakları, her ortamda konuşabilecekleri bir vatan bırakmak istiyorsak şapkalarımızı, o güneşten korunmak için taktığınız şapkaları öne koyup düşünelim. Ben şunu yapın, bunu yapın demek durumunda değilim. Yönlendirilmiş yargıçların yöntemleri, Beşiktaş terör örgütü diyeyim. Beşiktaş terör örgütünün yapmış olduklarına karşılık şapkanıza bir şey deme borcunuz var. Çocuklarınıza torunlarınıza bir şey deme sorumluluğunuz var.”

Sürpriz konuşmacı Gülmen alkışlandı. Daha sonra panel sona erdi.

Hürriyet



Bu haber 1,128 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs