En Sıcak Konular

Sarı Deniz'de savaş ihtimali

5 Ağustos 2010 14:41 tsi
Sarı Deniz'de savaş ihtimali Kuzey Kore ile Güney Kore sınırında aylardır süregelen savaş gerginliği artarak devam ediyor. Son olarak Güney Kore tartışmalı deniz sınırı yakınında planladığı deniz tatbikatına bugün başladı. Kuzey Kore ise buna dün füze misillemesi ile cevap vermişti.

Güney Kore 5 gün sürecek tarihinin en büyük deniz tatbikatına bugün başladı. Tatbikat başlamadan önce açıklama yapan Güney Kore, Kuzey'in yapacağı provokasyonlara müsamaha göstermeyeceğini belirtti. Güney Kore ordu sözcüsü, "Bu tarihimizin en büyük anti-denizaltı tatbikatı olacak. Tatbikata deniz kuvvetlerinin yanı sıra, kara ve hava kuvvetleri de katılacak" dedi. 

Güney Kore'nin 5 gün sürecek tatbikatında 4 bin 500 asker, 29 savaş gemisi, bir denizaltı, bir destroyer ve 50 tane uçak görev yapacak.

TATBİKATA FÜZELİ CEVAP

Kuzey Kore'nin, Güney Kore sınırı yakınlarına karadan havaya uzun menzilli füze yerleştirdiği açıklandı.

Chosun Ilbo gazetesinin Güney Koreli bir askeri kaynağa dayanarak verdiği haberde, SA-5 tipi birçok füzenin sınıra nakledildiği, bu füzelerin Güney Kore uçakları için potansiyel bir tehlike teşkil ettiği belirtildi.

Kuzey Kore bu füzelerin Güney Kore'nin kuzeydeki stratejik hedeflere saldırı düzenlemesini engellemeye yönelik olduğunu açıkladı.

Güney Kore de artışmalı deniz sınırı yakınında bu hafta deniz tatbikatı yapmayı planladığını belirtti. Güney Kore'nin yapmayı planladığı tatbikata tepki gösteren Kuzey Kore, "Deniz tatbikatını güçlü fiziksel darbeyle yok edeceğini" duyurdu.

Güney Kore, geçen Mart ayında donanma gemisinin batırılmasına karşılık Sarı Deniz'de perşembe günü 5 günlük tatbikat yapmayı planlıyor. Geminin  batırılmasından Kuzey Kore sorumlu tutulmuştu.



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,643 µs