En Sıcak Konular

Aydın'da 'Menderes' duruşu

5 Ağustos 2010 12:24 tsi
Aydın'da 'Menderes' duruşu Başbakan Erdoğan, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da halka seslendi: "Ben sizden ne partime ne hükümetime oy istemiyorum. Vereceğiniz her evet oyu Ak Parti ya da başka bir partiye değil kendinize, milletime. Çocuklarımız içi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tıpkı Adnan Menderes gibi haykırıyoruz, ’yeter’ diyoruz, yeter,
’söz de, karar da milletindir’ diyoruz" dedi.

20 ayrı tesisin açılışını yapmak üzere Aydın’a gelen Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde, tesislerin Aydınlılara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Başbakan Erdoğan, "Aydın’ın kendilerine, Çaka Bey’in, Umur Bey’in, en önemlisi de bir yiğidin, bir özgürlük kahramanının, bir demokrasi şehidi merhum Adnan Menderes’in emaneti olduğunu" söyledi. Erdoğan, "Merhum Menderes, siyaset meydanına çıktı, yiğitçe, mertçe, efelere yakışır şekilde demokrasi, özgürlük ve millet için ’yeter’ dedi, ’yeter söz milletindir’ dedi" diye konuştu.

Bu emaneti yüklenerek bu yola çıktıklarını, 7.5 yıldır da bu emanete gözleri gibi baktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İleri demokrasiye ’evet’ diyoruz. Özgürlüklere ’evet’ diyoruz. Güçlü Türkiye’ye ’evet’ diyoruz. Yeniden büyük Türkiye’ye ’evet’ diyoruz. Tıpkı Adnan Menderes gibi haykırıyoruz, ’yeter’ diyoruz, yeter, ’söz de, karar da milletindir’ diyoruz.

İdamından önce merhum Menderes şunları söylemişti: İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan efendilerinize söyleyebilecek misiniz? Adnan Menderes’in ölüsü sizi ebediyete kadar takip edecek ve sizi silip süpürecek."

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül 2010 tarihinin merhum Adnan Menderes’in vasiyetinin yerine getirileceği, Menderes’in uğruna can verdiği milli iradenin ve demokrasi mücadelesinin güç kazanacağı tarih olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Statükocu, vesayetçi, milli iradeyi küçümseyen zihniyetin son bulacağı gündür. 12 Eylül’de Adnan Menderes’in vasiyetini yerine getirecek misiniz? Adnan Menderes’in, Fatin Rüştü Zorlu’nun, Hasan Polatkan’ın ruhlarını şad edecek misiniz? Demokrasiye, milli iradeye sahip çıkacak mısınız? Demokrasiye ’evet’ mi, özgürlüklere ’evet’ mi, milli iradeye ’evet’ mi, bir daha 27 Mayısların, 12 Eylüllerin yaşanmaması için ’evet’ mi?

Sevdamız millet, kararımız evet. Sevdamız millet, oyumuz evet."

SENİN İMZAN YOK MU?

Muhalefet partisi liderlerinin, parti milletvekillerini TBMM’deki oylamalarda belki "evet" oyu verirler endişesiyle oy kabinine göndermediğini de söyleyen Başbakan Erdoğan, şimdi kendi milletvekillerini mecliste oy kabinine göndermeyenlerin, millete gidip vatandaştan "hayır" demesini istediklerini
ifade etti.

Erdoğan, kendilerinin ise gittikleri her yerde referandumda niçin "evet" oyu kullanılması gerektiğini vatandaşa anlattığını belirterek, "Biz neye ’evet’ deneceğini açıklıyoruz. Demokrasiye evet, özgürlüklere evet, ’Yeni 12 Eylüller olmasın’a evet, Yeni 27 Mayıslar olmasın’a evet" dedi.

Halk oylamasının bazı siyasi partilerce siyasi çıkarlara alet edildiğini söyleyen Erdoğan, kendisinin vatandaşlardan partisi için şu an oy istemediğini, verilecek her "evet" oyunun AK Parti’ye ya da başka bir partiye değil, vatandaşların kendilerine ve çocuklarının geleceğine gideceğini söyledi.
Ana muhalefet partisinin samimi olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"TBMM’de başörtülü kız çocuklarının okuması için anayasa değişikliği gerçekleştirildi 411 oyla. 411 oy içinde o zaman bunun hazırlanmasına ’evet’ diyenler, şimdi ’hayır’ diyor. Ana muhalefet lideri meydanlarda ’Bu sorunu ben çözerim’ diyor. Yahu demokratik parlamenter sistemde meclisten 411 oyla geçiyor, peki bunu Anayasa Mahkemesine kim götürdü? Dürüst ol. Yalancının mumu yatsıya
kadar yanıyor. Senin mumun yatsıya kadar bile yanmadı, söndü. Böyle demokrasi, böyle adalet, böyle hukuk olur mu?"

Aynı anlayışın Cumhurbaşkanı seçimi sırasında da 367 garabetini karşılarına çıkardığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bundan sonra cumhurbaşkanını milletin seçeceğini söyledi.



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,926 µs