En Sıcak Konular

'CHP kendi doğrularını savunmaya devam edecek'

5 Ağustos 2010 12:14 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Haluk Koç, CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in 'evet' kararının kendi görüşü olduğunu belirterek, parti içinde bu tip çıkışlar olsa da partilerinin kendi doğrularını savunmaya devam edeceğini söyledi.

Haluk Koç, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Koç, "Bir milletvekili arkadaşımız, uzun yıllar genel başkan yardımcılığı yapmış. 'Evet' yönünde bir açıklamada bulundu. O kendi düşüncesi olabilir, ama biz kurumuz. Kurumlar, siyasi partiler; hem düşünceleri hem de disiplinleri ile kurum olurlar. Bu çerçevede CHP'nin dünkü parti meclisinde, bu parti disiplini dışında hareket eden bu arkadaşımızla ilgili disiplin kuruluna sevk kararı alınmıştır. Onun sonucunu göreceğiz. Ama, CHP bütün olarak, bu tip çıkışlar olsa da kendi doğrularını kendi düşüncelerini savunmaya devam edecektir." diye konuştu.


"TERÖR RAPORUNU HÜKÜMETE DEĞİL, TÜRK HALKINA SUNACAĞIZ"

CHP'nin terör konusunu incelemesi ve rapor hazırlaması için görevlendirdiği ekibin başkanlığını da yapan Haluk Koç, konuyla ilgili bugüne kadar; Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'da kapsamlı incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Raporu, hem CHP'nin il ve ilçe örgütleriyle hem de bölgedeki değişik demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle görüşerek hazırlamaya çalıştıklarını belirten Koç, sokaktaki halkla görüştüklerini, bu konuşmaların bir süreç içerisinde değerlendirileceğini dile getirdi. Daha önce terör konusunda 1989'da bir rapor hazırlandığını anımsatan Koç, şöyle konuştu: "Aradan 21 yıl geçti. Koşullar değişti. 1989'da Olağanüstü Hal (OHAL) mevcuttu. 2010 yılındayız, 21 yıl önce hazırlanan raporda belirtilen birçok husus, anayasa ve yasa çerçevesinde bugün düzenlendi. Ama, geldiğimiz konjonktür çok farklı. Geldiğimiz konjonktürde, bugün izlenen politikalarla ayrıştırılmaya çalışan bir ülkedeyiz. Bu boyutta biz değerlendirmelerimizi önümüzdeki aylarda da sürdüreceğiz. Referandum dolayısıyla biraz ara verdik. Bu sonuç 2 -3 günde çıkartılamaz. Değerlendirmelerimizi partimizin yetkili kurullarına sunacağız. Hem siyasi hem sosyal hem ekonomik, hem psikolojik ve hem de sosyolojik boyutları ile değerlendireceğiz. Bu raporumuzu, partimizin yetkili kurullarına sunacağız, onlar değerlendirecek. Bu raporu hükümete sunmak için hazırlamıyoruz, Türk halkına sunacağız. Hükümet bildiği yolda gidiyor, göstermelik görüşmeler yapıyor. Biz kendi siyasi gözlemlerimizi bu aşamadan sonra getireceğiz."
 
cihan



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs