En Sıcak Konular

Daha neler!

5 Ağustos 2010 11:59 tsi
Daha neler! Yemin eder misiniz: 'Medvedev koltuğu Putin'e bırakıyor'! iyibilgi Ankara

Aşağıda okuyacağınız haber 4 Ağustos günü servis edildi ve sayısız internet sitesi ve gazete tarafından yayın yoluyla çoğaltıldı.

Meseleyi tam anlayabilmek için bu kısa haberi okumakta fayda var;

“Medvedev koltuğu Putin'e bırakıyor

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e rakip olmayacağını söyledi. Basına konuşan Medvedev, "Bir güç mücadelesi olmasını istemiyorum, bu Rusya için iyi olmaz" değerlendirmesinde bulundu. Kimin başkan olacağı ile ilgili herhangi bir fikri olmadığını kaydeden Rusya lideri, "Bu Medvedev olabilir, Putin olabilir ya da başka bir isim olabilir" dedi. Medvedev, 2012'de kim seçilirse seçilsin kendisi ve Putin gibi Rusya'nın istikrarlı gelişimi için çalışması gerektiğini söyledi.”

Acaba bir gariplik hissettiniz mi? Habere göre Medvedev açık biçimde 2010’de yapılacak seçimlerden çekildiğini söylüyor. Ancak “Başkan Medvedev olabilir, Putin olabilir, başkası olabilir.”??

Burada kastedilen Başbakan ise bambaşka bir süreç ortaya çıkar ama bahsedilen Başkanlık seçimi gibi duruyor. Yani ya metinde bir bozukluk var veya Medvedev’in sözleri teyit istiyor!

Peki bu konu neden önemli? O kadar önemli ki Medvedev’in böyle bir açıklaması olsa bir çok ülke yöneticisine bu karar sorulurdu! Örneğin Amerikan sözcülerine “Medvedev’in açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?” denirdi.

Rusya’nın yeni liderinin kim olacağı bölgesel ve küresel denklemin ikinci en önemli ayağı. Obama’nın ikinci kez Başkan seçilip seçilmeyeceğine göre de yeni bir tablo belirginleşecek.

Obama kaybedip Putin iktidar olursa nur topu gibi yeni bir dünyamız olur demektir bu. Diğer ihtimaller de öyle.

Peki Medvedev gerçekten vazgeçmiş olabilir mi? Mümkün. Çünkü bir çok Rus uzmanına göre Medvedev güçlenmişse de hâla Kremlin’in tüm taşlarına hakim olamadı, Putin’e denklik yaratamadı. Fakat ilk başladığı kadar da zayıf değil.

Öte yandan, iki lider arasındaki anketlerin de az Putin’i önde göstermesine rağmen birbirine yakın olması. Keza, Medvedev’in ABD ve Batı dünyasıyla ilişkilerini de toparladığı ve Batı’nın Putin’e nazaran Medvedev’i yeğ tutabileceği söyleniyor.

Gayet özet biçimde aktardığımız bu bilgiler aslında Medvedev’in adaylıktan vazgeçmesini mantıksız kılan maddeler. Peki o açıklama ve sayfa sayfa Türk kamuoyuna sunulan “Medvedev koltuğu Putin’e bırakıyor” başlığı?

Peki Medvedev gerçekten adaylıktan vazgeçemez mi? Elbette ve anlaşılabilir bir durum olur bu. Fakat vazgeçti mi?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs