En Sıcak Konular

Klonlanmış hayvan eti paniği!

5 Ağustos 2010 11:33 tsi
Klonlanmış hayvan eti paniği! İngiltere'de, klonlanmış bir inekten doğan dananın kesilerek piyasaya verildiği belirtildi.

Daily Telegraph’ın haberine göre, Gıda Standartları Kurumu (FSA), 3 yaşındaki dananın geçen sene kesilerek piyasaya verildiğini ilk kez açıkladı. Sözkonusu etin İskoçya’da satıldığı tahmin ediliyor.

Klonlanmış hayvanın insanlara yedirildiği, FSA ile et-süt endüstrisi tarafından "hiçbir klonlanmış hayvanın ve yavrusunun etiyle sütünün gıda zincirine girmediği"ne ilişkin 2 günlük iddiasının ardından kabul edildi.

FSA’ya göre, klonlanmış bir hayvanın veya yavrusundan elde edilen ürünlerin satışı yasadışı.

KLONLANMIŞ HAYVANIN SPERM SATIŞI YASAK DEĞİL

 Bir Avrupa Birliği yetkilisi, klonlanmış hayvanların sperminin ithalinde yasak olmadığı için Avrupa’daki binlerce domuz ve dananın klonlanmış hayvanların yavruları olmalarının mümkün olduğunu söyledi.

İngiltere’ye her yıl milyonlarca tüp sperm ithal edildiği belirtiliyor. Tarım Bakanlığı, bunların klonlanmış hayvanlara ait olup olmadığının araştırılmadığını kabul etti.

Klonlanmış bir hayvanın etini-sütünü tüketmenin sağlığa zararlı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak bazı uzmanlar, klonlama sürecinin hayvanlar için çok zararlı olduğunu ve hayvanın hayatını kısalttığını belirterek, bunların etinin kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söylüyorlar.

AMERİKA’DAN GELMİŞ

Klonlanmış havyan etinin satışıyla ilgili tartışma, bir Amerikalı çiftçinin klonlanmış bir sığırın yavrusunun sütünü yasadışı olarak sattığını söylemesiyle başladı.

Çiftliklerdeki hayvanların kayıtlarını tutan Holstein UK, İskoçya’daki bir çiftlikte tamamı klonlanmış bir inekten doğan 97 buzağının bulunduğunu bildirdi.

Tüm bu hayvanların soyunun Amerika’daki klonlanmış bir hayvana dayandığı belirtildi.

FSA, gıda zincirine başka klonlanmış hayvanların etinin girip girmediğinin araştırılacağını bildirdi. Brüksel’deki AB yetkilileri ise olayın, gıda zincirine sadece bir klonlanmış hayvanın girmesinden çok daha geniş kapsamlı olabileceğini söylüyorlar. (aa)



Bu haber 1,398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs