hükûmet | " /> hükûmet | "/>

En Sıcak Konular

Ortak hedefleri hükûmet

5 Ağustos 2010 08:46 tsi
Ortak hedefleri hükûmet 
PKK terör örgütünün, son dönemde gerçekleştirdiği kanlı eylemler ve sonrasında yaşanan provokasyonlarla ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler, derin devlet içindeki yapılanmalarla işbirliğini gözler önüne serdi.

Reşadiye saldırısı, Hantepe baskını ve JİTEM provokasyonunun sahnelendiği Dörtyol'da ortaya çıkan yeni bilgiler, PKK'nın Ergenekon ve TSK içindeki derin yapılanma ile işbirliğini gözler önüne serdi. Kritik dönemlere denk getirilen zaman ayarlı eylemlerin ortak hedefi ise iktidar...

PKK terör örgütünün, son dönemde gerçekleştirdiği kanlı eylemler ve sonrasında yaşanan provokasyonlarla ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler, derin devlet içindeki yapılanmalarla işbirliğini gözler önüne serdi. Hükümetin terör sorununu bitirmek için başlattığı Demokratik Açılım, Ergenekon ve Balyoz soruşturmasında yaşanan gelişmeler, sivil anayasa referandumu, Gazze'ye yardım konvoyu, DTP'nin kapatılması gibi önemli gelişmelerin öncesi ya da sonrasında gerçekleştirilen kanlı eylemlerin gerçek yüzünü gösteren yeni bulgular, örgütün TSK ve devlet içindeki Ergenekon bağlantılı yapılanmalarla hükümete karşı işbirliği yaptığını ortaya koyuyor.

REFERANDUMA KİRLİ TEZGAH

Türkiye referandum sürecine girerken Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin 4 polisi şehit etmesinin ardından bölgeyi karıştıran olayları, Jandarma ile işbirliği içindeki yapılanmanın provoke ettiğini gösteren izler istihbarat birimlerinin raporlarına girdi. Şemdinli'deki Umut Kitabevi'nin bombalanması ve Madımak provokasyonunu hatırlatan tespitler karanlık bir oyunun tezgâhlandığını gösterdi.

KENDİNİ 'MİT' DİYE TANITTI

Saldırıdan sonra 'dur' ihtarına uymayan ve "biri yaralı ele geçirilen iki kişinin PKK'lı olduğu" söylentisiyle başlayan provokasyonun her adımında sivil giyimli 3 kişinin etkili olduğu tespit edildi. Olaylarla ilgili Bingöl Jandarma İstihbaratı'nda görevli Uzman Çavuş Ahmet B. gözaltına alındı. Ahmet B'nin kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığı ileri sürüldü. Olaydan sonra saldırganların kendisini rehin alarak Passat otomobiline el koyduğunu söyleyen MHP Belediye Başkanvekili ve PM Üyesi Bestami Kılıç'ın olaylardan önce Jandarma İstihbarat (JİTEM) elemanlarıyla görüşme yaptığı ortaya çıktı.

JİTEM ELEMANI OLDUĞU İDDİALARINI YALANLAMADI

Önce Olayı telefon ettiği "Jandarma'dan öğrendim" diyen, ardından ise rehin alındıktan sonra otostop yaparken öğrendiğini söyleyerek verdiği çelişkili ifadeleriyle dikkatleri üzerine çeken Bestami Kılıç, 2 kez gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Öte yandan Kılıç, JİTEM elemanı olduğu yönündeki haberleri ise yalanlamadı.

MADENDE GİZLİ GÖRÜŞME

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nın 2. Ordu'ya gönderdiği rapor, saldırıda JİTEM parmağı olduğu kuşkusunu gözler önüne serdi. Raporda Kılıç'ın "Olay günü Jandarma İstihbarat Şube'de görevli 1 astsubay ve 2 uzman çavuşla maden ocağında görüştü" bilgisine yer verildi. Raporda "Kılıç buradan ayrılınca rehin alınarak Passat marka aracına el koyuldu" denildi.

YANGIN İZLEYEN İTFAİYE

Provokasyonla ilgili istihbarat birimlerinin raporuna giren bilgiler de karanlık odakları adres gösterdi. BDP binasında çıkarılan yangına MHP'li belediyeye ait itfaiye ekibi müdahale etmedi. Ekip olay yerinden ise zafer işareti yaparak ayrıldı. Yine Emniyet görevlilerinin, itfaiyenin tutumu hakkında bilgi verdiği Dörtyol Cumhuriyet Savcısı'nın da "Slogan atan BDP'lilere herhangi bir şey yapamıyorsunuz, bunlara da yapmaya gerek yok" karşılığı verdiği ileri sürüldü.

yenişafak



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,438 µs