En Sıcak Konular

Türkiye Orhun Abideleri'nin yolunu yaptırıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Devlet Bakanı Beşir Atalay, sorumluluğunda bulunan Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla Orhun Abideleri'nin yolunu yaptırdıklarını belirterek, “Türk tarihinin en öncesine, en temeline şu dönem olarak sahip çıkıyoruz

AK Parti Manisa Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hem Hükümet hem de parti olarak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok iyi bir strateji izlediklerini belirtti.

Bakan Atalay, şöyle konuştu:  “Cumhurbaşkanlığıyla ilgili ülkemizin vaktini, kaynağını ve enerjisini sarf ettirmedik. Biz Hükümetiz, biz icradayız. Hem yerel yönetim hem de genel yönetim olarak yapacağımız çok iş var. Onun için de gereksiz kısır tartışmalarla vaktimizi harcamadık. Çünkü Türkiye geçmiş dönemlerde boş yere çok enerji harcamıştır, enerjisinin büyük kısmını gereksiz siyasi tartışmalarla geçirmiştir. Ülkemizin en az vaktini harcadık. Biz işlerimizle uğraştık ve halen de öyle. Yürüteceğimiz hizmetler var. Günü geldiğinde mekanizmalar çalışıyor, karar verilecek ve bu da açıklanacak. Genel Başkanımız, Başbakanımız denetiminde partimizde gerekli çalışmalar, titiz çalışmalar yapılıyor. Zamanı geldiğinde açıklama yapılacak ve TBMM kararını verecek.”

Genel seçimlerin demokrasinin en önemli karar mekanizması olduğunu kaydeden Bakan Atalay, şunları söyledi:
“Bu seçim daha büyük önem kazanıyor. Niye, çünkü biz AK Parti Hükümeti olarak geldiğimiz günleri, devraldığımız Türkiye'yi unutmuyoruz. Bu seçim niye çok önemli? Tekrar o günlere dönmemek için, şu 4,5 yıllık kazanımı zayıflatmamak için çok önemli. Ülkemizin içeride ve dışarıda edindiği gücü, istikrarı ve huzuru yürütebilmek için önemli. Koalisyonların Türkiye'ye kaybettireceği çok şey var.”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nun, görevi devraldıklarında 600 trilyon lira kaynağı bulunmasına karşın 400 trilyon lira borcu olduğunu, bu fonun şu andaki kaynağının ise 1.5 milyar YTL olduğunu kaydetti.
Bu fonun trafik cezalarından televizyon reklamlarına kadar değişik gelirleri bulunduğunu dile getiren Bakan Atalay, “Trafik cezalarının yüzde 50'si bu fona gidiyor. Trafik suçu işlemeyin ama trafik cezası veriyorsanız da üzülmeyin. Çünkü bu anlamlı bir yere gidiyor” dedi.

ORHUN ABİDELERİ'NİN YOLU

TİKA aracılığıyla Türk cumhuriyetleri, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika'da, Türkiye'nin komşusu ya da dostu, kardeşi olan ülkelere mali, insani yardımlar yaptıklarını kaydeden Bakan Atalay, bu kurum sayesinde hastaneler inşa edildiğini, eski Osmanlı kültür merkezlerinin restore edildiğini, Filistin'de Türk bayrağının dalgalandığı tek binanın TİKA binası olduğunu ifade etti.

Bakan Atalay, şöyle konuştu: “Orhun Abideleri'nin yolunu yaptırıyoruz. Türk tarihinin en öncesine, en temeline şu dönem olarak sahip çıkıyoruz. Temmuz ayında yolun açılışını yapacağız. Kırım Türklerinin konut projesini yapıyoruz. Bin konut yapıldı ve teslim edildi. Okullarını yapıyoruz. Hükümetimiz döneminde bu konu gerçekten çok ciddi ele alınmıştır. Sadece Türk cumhuriyetleri değil Balkanlar, Kosova, Makedonya, Batı Trakya, Arnavutluk, Bosna-Hersek ve daha sonra da Orta Doğu'da Filistin, Afganistan, Sudan gibi ülkelere bu programlarımız genişlemiştir. Türkiye büyük ülke olacaksa, bölgesinde daha güçlü olacaksa bunlara devam etmemiz gerekiyor. Kaynağımızı artırarak bunları sürdüreceğiz. Türkiye, Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın çabalarıyla dış dünyada adeta bugün yıldız ülkelerden, ekonomisi güçlenmiş ve prestiji artmış ülkelerden biridir.”

hürriyet



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,561 µs