En Sıcak Konular

Enerjik bürokratların canı yanacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Enerjik bürokratların canı yanacak! Enerji sektöründe faaliyet gösteren özel sektör şirketlerine adeta ‘bürokrat’ akını yaşanıyor. Büyük umutlar vaadeden enerji sektörüne geçmek için uğraşan bürokratların atladığı önemli bir nokta ciddi şekilde canlarını yakabilir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki bürokratlar tek tek özel sektöre geçiyor. EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı'yken Enerjisa'ya transfer olan Muzaffer Başaran'dan sonra TPAO Genel Müdürü Saim Dinç'in de Çalık Grubu'na geçişi, bu eğilimin ne kadar hızlandığını gösteriyor. Ancak bürokratların korkulu rüyası, 1981 yılında çıkarılan 2531 sayılı Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanun.

Bu düzenlemeye göre "Kamu kuruluşlarından hangi sebeple ayrılırsa ayrılsın; ayrıldıkları tarihten önceki 2 yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, idare, kurum ve kuruluşlara karşı; ayrıldıkları tarihten başlayarak 3 yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamazlar, taahhüde giremezler, komisyonculuk ve temsilcilik yapamazlar" deniliyor.
 
Hapis ve para cezası

Yasağa uymayıp özel sektörde çalışanların ise yargılanıp para cezası ve 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası alabilmesi mümkün. Eskiden kamunun enerji KİT'lerinden birinde üst düzeyde görev alan ve daha sonradan emekli olup özel sektöre geçiş yapan eski bir bürokrat ise bu kanuna karşı çıkıyor ve "Kimsenin çalışmama gibi bir lüksü yok. Kamudan ayrıldıktan sonra çalışmayarak hayatını geçirebilecek bir babayiğit varsa, ona helal olsun" diye konuşuyor. Anlayacağınız 26 yıl önce çıkarılmış bu yasayı pek dinleyen yok. Hayat şartları emekli bürokratları özel sektörde çalışmaya zorluyor.
referans



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,546 µs