En Sıcak Konular

Dünya Bankası’na alternatif: Güney Bankası!

0 0 0000 00:00 tsi
Dünya Bankası’na alternatif: Güney Bankası! Güney Bankası (Banco del Sur) ile ilgili taslak, Brezilya, Paraguay, Venezuela, Bolivya, Ekvador ve Arjantin maliye bakanlarının eline ulaştı. Taslak dün Caracas’ta tartışıldı.

Resmi kaynaklar, Buenos Aires’te çalışan teknik komisyonun bankanın işleyişi, yönetsel yapısı, toplantıları ve statüsünü tanımlayan belgeyi bakanlara sunduğunu bildirdiler.

Yerel haber ajansı Telam’a göre, konuyla ilgili bilgi basına iletilmedi çünkü üzerinde mutabakat sağlanamayan bazı konuların açıklık kazanması, dünkü toplantıya bağlıydı. Arjantin Maliye Bakanlığı Hukuk ve Teknik İşler Sekreteri Estela Palomeque, toplantıya katılmak üzere Caracas’a hareket etti.

Venezuela Maliye Bakanı Rodrigo Cabeza, “Çalışmalarla ilgili ilk toplantı Arjantin’de, ikicisi Caracas’ta Üçüncüsü Guayaquil’de planlanmıştı. Umarım Brezilya’daki toplantı, bankanın kuruluşundan önceki son toplantı olur” dedi.

Kurumun, “ülkelere dayatılan krediler alındıktan sonra, peşin ödeme yapmayı deneyenlerin bu yüzden cezalandırılması” durumunu alt edeceğine inandığını söyledi. Projeye önayak olan ve destekleyen Venezuela Başkanı Hugo Chavez, bankanın Haziran ayında yedi milyar dolar sermayeyle işlemeye başlayacağını umuyor.

Chavez sık sık, Güneyin bu finans kurumu sayesinde, Washington’dan, Amerikan Kalkınma Bankasından ve IMF’den kredi dilenme zorunda kalınmayacağı yorumunu yaptı. Banco del Sur’un ana planlarından biri, Latin Amerika’ya yatırımların çekilmesi ve alt yapı için fon sağlanması olarak belirlendi.
prensa latina



Bu haber 249 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs