En Sıcak Konular

"Dindar değil alemciyim"

0 0 0000 00:00 tsi
Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada yargılanan sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen şok açıklamalarda bulundular...

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen ile sanık ve müdahil avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Savcı Demirci, ayrıca Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre ve Süleyman Esen hakkında, ayrı ayrı olmak üzere 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasasının 5. maddesi gereğince ceza artırımı uygulanmasını istedi.

Sanık Salih Kurter'in avukatı Suud Yılmaz, esas hakkındaki savunmasında, müvekkili Kurter'in, Alparslan Arslan ve Süleyman Esen ile tanışıklığı nedeniyle yargılandığını belirterek, müvekkilinin isnat edilen suçlarla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcısının iddialarının, soyut olduğunu ve delile dayanmadığını öne süren Yılmaz, müvekkili Kurter'in beraatını talep etti.

Sanık Aykut Metin Şükre'nin avukatı Mehmet Taşdelen de müvekkilinin, ”örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği” iddiasıyla cezalandırılmasının istendiğini ifade ederek, “Şükre'nin herhangi bir örgütün varlığından haberi olmadığını” savundu. Taşdelen, Şükre'nin, başörtüsü ve türban nedeniyle eylem gerçekleştirecek bir dünya görüşüne sahip olmadığını anlatarak, Danıştay üyelerine karşı gerçekleştirilen saldırının nedeninin “iptal edilen milyon dolarlık ihaleler olabileceğini” iddia etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz ise bu sırada avukat Taşdelen'e “İddialarınızı destekleyecek somut delilleriniz var mı?” diye sordu. Taşdelen'in herhangi bir delili bulunmadığını söylemesi üzerine, Karadeniz, esas hakkındaki savunmasını somut delillere dayandırarak yapması konusunda Taşdelen'i uyardı.

Sanık Ayhan Parlak'ın avukatı Osman Oğuzhan ise iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına katıldıklarını belirterek, müvekkili Parlak ile Alparslan Arslan arasındaki ilişkinin sadece avukat ve müvekkili arasındaki bir ilişki olduğunu söyledi. Oğuzhan, Parlak'ın beraatına karar verilmesini talep etti.

“ELİFİ GÖRSE MERTEK ZANNEDER”

Sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener de müvekkilinin Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması olaylarında yer almadığını öne sürerek, “Müvekkilim, masum ve mağdurdur. Beraatını talep ediyorum” dedi.
Osman Yıldırım'ım avukatı Ertuğrul Demirel, müvekkilinin herhangi bir örgüte üyeliğinin söz konusu olmadığını savunarak, beraat talebinde bulundu.

Tekin Irşi'nin avukatı Atılgan Göymen ise müvekkilinin barmenlik yaptığını ve türban olayıyla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Erhan Timuroğlu'nun avukatı Mustafa Ergin de müvekkilinin “ilkokulu zar zor bitirdiğini, cahil, içki alemlerine düşkün olduğunu ve kumar oynadığını” kaydetti. Ergin, Timuroğlu'nun “dinle ve imanla bir alakasının bulunmadığını” öne sürerek, “Elifi görse mertek zanneder” diye konuştu. Ergin, müvekkilinin, yaşam tarzı göz önünde bulundurulduğunda, dinsel motifli bir eylem gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını iddia ederek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Karadeniz, duruşmaya öğleden sonra devam edileceğini açıkladı. Duruşmanın sabahki bölümüne Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın da aralarında bulunduğu Danıştay üyeleri izleyici olarak katıldı.


cafe siyaset



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs