En Sıcak Konular

Hükümet biliyordu!

0 0 0000 00:00 tsi
Hükümet biliyordu! Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlük Türkiye gündeminde bomba etkisi yarattı. Yeni tartışma günlüğün gerçek olup olmadığı. iyibilgi, bu tartışmayı bitirecek yeni bir iddiayı okurlarıyla paylaşıyor.

Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğün yayınlanması gündemde bomba etkisi yarattı. Sebebi Nokta dergisinde yer alan günlüğe göre 2003 yılının kuvvet komutanlarının hükümete karşı bir darbe girişimi içerisinde bulunması. Ancak Genelkurmay Başkanı Özkök’ün bunu engellemesi.

Günlüğün gerçek olup olmadığı tartışma konusu. Ancak kulislerde dolaşan kimi bilgiler, hükümetin içerisinde darbe iddiası taşıyan bir günlüğün duyumunu bundan bir buçuk yıl önce almış olduğu yönünde. Ancak hükümet bu duyumun üzerine gitmiyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, hükümet bu duyumunu açık etmiyor. Sebebine gelince: Hükümet, Türkiye’nin zor koşullardan geçtiği günlerde kurumlar arası bir gerginliğin yaşanmasını istemiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerini sıkıntıya sokacak ve imajını zedeleyecek böyle bir girişimin duyumunu alan hükümet, TSK’nın yıpranmaması için olayı unutuyor. Hükümetin günlük duyumunun üzerine gitmemesinin bir nedeni de demokrasinin bundan yara alacağına olan inancı. İddialara göre hükümet şimdi de aynı kararlılıkta. Kulislerde bu günlük iddiası beklenen etkiyi yaratırsa bundan sadece TSK’nın değil, demokrasinin de yara alacağı konuşuluyor.

Peki, ilk önce denizciler.org sitesinde çıkan, ardından Nokta dergisinde yayınlanan günlük kimin eseri? Kulislerde dolaşan bilgilere göre günlüğün basına çıkmasının ardında farklı yapılar aranmalı. Özellikle TSK’yı Çankaya seçimleri öncesinde mindere çekmeye çalışan gruplar. Yaygın kanaate göre Genelkurmay Başkanı Büyükanıt TSK’yı hiçbir zaman siyasetin içine sokmaya çalışmadı. Tersine, kimi aşırı grupların kendisinden beklediği sert politikalara rağmen, bir asker olarak demokratik tavrını ortaya koymayı bildi. Harp Akademilerinde yaptığı bir konuşmayı, gerginlik yaratmasın diye basına vermedi. Anlaşılan o ki, ne hükümet ne TSK böylesi riskli bir ortamda gerginliğe yol açacak herhangi bir adımdan olabildiğince kaçıyor. O halde bu günlüğü kim sızdırdı? İki kurumu karşı karşıya getirmeye çalışanlar mı?

iyibilgi.com



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,834 µs