En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Sezer'e 'uyuşturucu' uyarısı

0 0 0000 00:00 tsi
Uyuşturucu ile mücadele konusunu üç yıldır TBMM gündemine getiren ancak AKP’den gerekli desteği bulamayan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, konuyu Çankaya Köşkü’ne aktarma kararı aldı.

CHP'li Ersin, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e bir yazı yazarak, gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu kullanımının artışı ile ilgili bilgi vereceğini, uyuşturucu ile mücadele konusunda acilen harekete geçilmesi gerekliliğini aktaracağını belirtti. Ersin, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) uyuşturucu gündemi ile toplanması gerektiğine dikkat çekerek, “Uyuşturucu PKK, El Kaide kadar tehlikeli” dedi. Uyuşturucu ile mücadelenin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Ersin, “Devlet, uyuşturucu ile mücadelede sorumluluğu anne babaların üzerine atmasın, topu taca atmasın. Elini taşın altına koysun” dedi.

HAP KULLANIMI ARTTI

Polis kayıtlarına göre, kullanımı ve saklanması daha kolay olduğu için gençler ve çocuklar arasında hap kullanımının daha yaygın olduğuna işaret eden Ersin, Türkiye’nin uyuşturucu, hap ve eroin ticareti ve sevkinde birkaç yıl öncesine kadar transit ülke konumuna geldiğine dikkat çekti. Daha önce hap üretiminin yüzde 75’nin Hollanda’da gerçekleştiğini belirten Ersin, Türkiye’nin şu anda sayılı üretici ülkelerden birisi haline geldiğini kaydetti. Ersin, hap kullanımının tehlikelerini anlatırken, Türkiye’de "hap içine eroin enjekte edildiği" örneğini verdi.

VAN GÖLÜ CANAVARI İÇİN BİLE KOMİSYON KURULDU

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasının nedenleri ve alınması gereken önlemlerin tespitleri içeren araştırma önergesinin gündeme alınmaması nedeniyle AKP’ye tepki gösteren Ersin, TBMM’de Van Gölü canavarının araştırılması için bile komisyon kurulduğunu ancak uyuşturucu konusunda harekete geçilmemesinin anlaşılmaz olduğunu kaydetti.

AKP, "İNANCIN ZAYIFLIĞI" GİBİ GÖSTERİYOR

AKP’nin uyuşturucu kullanımının yaygınlığı sorununu “inancın zayıflığı” olarak anlaşılmasını istediğini savunan Ersin, “AKP, sorunun büyümesinden ideolojik yarar buluyor. Uyuşturucu bağımlılığının artışı ile insanların inanca yöneleceğini düşünüyor” dedi.

hürriyet



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs