En Sıcak Konular

Kanadalı Scotiabank Haziran’da İstanbul'a temsilcilik açacak

0 0 0000 00:00 tsi
Kanada'nın en büyük üçüncü bankası Scotiabank, haziranda açacağı temsilcilikle Türkiye'de ticari bankacılık ve muhabir bankacılığa odaklanacak.

Kanada'nın en büyük 3'üncü bankası olan Scotiabank'ın İstanbul'da bir temsilcilik açma kararı aldığı açıklandı. Açılması öngörülen bu ofisin bankanın Türkiye'deki ilk temsilciliği olacağı belirtiliyor. Asya-Pasifik ve Ortadoğu bölgelerinde 11 ülkede faaliyet gösteren bankanın Türkiye'deki ticari bankacılık piyasasına ve muhabir bankacılığa odaklanacağı belirtiliyor. 2006'da 627.2 milyar dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ile dünyadaki en hızlı büyüyen ekonomiler içerisinde 17'nci sırada gösterilen Türkiye gibi bir ülkedeki varlığını artırmak isteyen bankanın bu kararı ticari büyümenin bir işareti olarak gösteriliyor.

Banka yetkilileri ise kararla ilgili yaptıkları açıklamada; Türkiye'nin sahip olduğu genç, dinamik ve girişimci ruhlu nüfusuyla büyük bir potansiyeli bulunduğunu kaydetti. Gerekli onay ve düzenlemeler yapıldıktan sonra bankanın söz konusu temsilciliği haziran ayının sonuna doğru açması bekleniyor.

Scotiabank Uluslararası Bankacılık Başkan Yardımcısı Rob Pitfield yaptığı açıklamada İstanbul'da açılacak temsilcilik ile şirket kârının artırılmasını ve bankanın bölgedeki etki alanının artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Scotiabank'ın küresel bankacılık işlemlerinden sorumlu Başkanı Alberta Cefis ise; son 5 yıldır global çapta ticaretin büyük gelişme kaydettiğini, Türkiye'nin rekabet gücünün ise Hindistan ve Çin gibi ülkelerden aldığı hammaddeleri işleyerek Avrupa pazarlarına satmasında olduğunu belirtti. Scotiabank'ın Türkiye, Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki hizmetlerinin koordinasyonu Toronto'daki ve Londra'daki ofislerinden sağlanıyor. 

Turkish Daily News



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs