En Sıcak Konular

"Pelosi annem gibi, çok iyi anlaşıyoruz"

0 0 0000 00:00 tsi
Başkan Bush, Demokrat Parti’nin Meclis Başkanı olan rakibi Nancy Pelosi hakkında döktürdü. İşte inciler:

* Geçen yıldan beri aslında benim için çok şey değişti. O zamanlar destek oranım yüzde 30’lardaydı. Anayasa Mahkemesi Başkanı adayım kabul edilmemişti, yardımcım Cheney avlanırken birisini vurmuştu... Şimdi o güzel günleri arıyorum..

* Cheney bugün aramızda yok çünkü kalbini kırdınız. Artık kimsenin onu sevmediğini düşünüyor. Onu en çok seven insanların yaşadığı Afganistan’a gitmeye karar verdi.

* Bazıları Pelosi ile iyi anlaşıp anlaşamadığımızı soruyor. Bazıları onun çok baskın, zor taviz veren ve ikna edilmesi zor biri olduğunu söylüyor... E tamam işte, aynı annem gibi!

Bizi aşağıladılar!

İran’ın tutukladığı 15 İngiliz askerinin görüntülerini devlet televizyonunda yayınlaması İngiliz basınını ayağa kaldırdı. Başına türban geçirilerek görüntülenen kadın asker Faye Turney’in “Karasularına girdiğimiz için İran halkından özür dileriz” şeklinde bir mektup yazarken ve diğer askerlerin bitkin bir şekilde yemek yerken görüntülenmesi “Propoganda olarak” nitelendirildi. Tüm İngiliz gazeteleri, “Turney’in yalan ifade vermeye zorlandığını” ifade ederek muhafazakar Ahmedinecad yönetimini eleştiri bombardımanına tuttu. Gazeteler ayrıca “Bu görüntülerden sonra diplomasi çözüm getirmez” yorumunu yaptı. İran gazeteleri ile askerlerin tutuklanmasını “ulusal bir zafer” olarak değerlendirerek “Casuslar suçlarını itiraf etti” ifadelerini kullandı.

ABD: Tony Blair’e desteğimiz tamdır

İngiltere Başbakanı Tony Blair önceki gün “Diplomasi yolu tükenirse ve bu kriz birkaç gün içinde çözülmezse farklı bir safhaya geçeriz” dedi. İngiltere’ye en büyük destek ABD’den geldi. Beyaz Saray “Krizi tırmandırmaya niyetimiz yok” açıklaması yapmasına rağmen, ABD Başkanı George Bush, Blair’i arayarak destek sözü verdi. İngiliz The Inpedent gazetesine gece Blair’le telefonda görüşen Bush, “Tutsak askerlerin serbest kalması için diplomatik yollar tükenirse arkanızda olacağız” dedi.

 
vatan



Bu haber 205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs