En Sıcak Konular

Vali Coş: 'Sözlerim çarpıtıldı'

23 Temmuz 2010 16:45 tsi
Aydın'da Valisi Hüaseyin Avni Coş, ‘Devlet de silah bırakmaz’ sözlerinin, MHP'liler tarafından ‘Devlet de silah bırakmalı’ şeklinde değiştirildiğini ileri sürdü.

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Konuşmayı değiştirip, anlamını çarpıtmaktan kaçınmayan bir etik anlayışa sahip olanların, diğer konularda yapabilecekleri karalama kampanyasında ne kadar pervasız, ölçüsüz, fütursuz olabileceklerini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz” denildi.

Aydın'da 21 Haziran'daki şehit cenazesi sırasında MHP İl Başkanlığı'na asılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğraflarının yanına ‘Sen açıldıkça analar ağlıyor’ yazılı pankartın 16 temmuz gecesi 500 polis yığılarak indirilmesi tartışması alevlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ‘Basiretsiz vali’, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da ‘Devlet silah bırakmalı' dediğini söylediği Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yazılı açıklamayla yanıt verdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ne bir yıl önce yapılan ziyaretteki sözlerin çarpıtıldığı ileri sürülen açıklamada şöyle denildi: “Bir ziyaretçinin ‘Siz açılım sonrası terör örgütünün silah bırakacağına inanıyor musunuz?’ şeklinde soru yöneltmesi üzerine İl Valisi ‘Zaten silah varken bu iş olmaz, silahlar bırakılırsa bu iş olur, Devlet de silah bırakmaz’ cevabını vermiştir. İl Valisi'ni yıpratmak, kamuoyu önünde küçük düşürmek isteyen bazı çevrelerin, bir yıl önceki söz konusu görüşmede İl Valisinin soru üzerine verdiği cevaptaki ‘Devlet de silah bırakmaz’ cümlesini çarpıtarak ‘Devlet de silah bırakmalı’ şekline dönüştürüp, kamuoyunu yanıltma çabası içine girdikleri esefle müşahade edilmiştir. Biraz Türkçe bilen ve vasat zekaya sahip herkes tarafından dikkatlice dinlenildiğinde Vali Hüseyin Avni Coş'un ‘Devlet de silah bırakmaz’ dediği anlaşılmaktadır. Onlarca kişinin huzurunda yapılan bir yıl önceki konuşmada şayet isnat edilen cümle var ise neden bir yıl beklendiği, anında haberleştirilmediği, ertesi gün medyaya yansıtılmadığı sorusuna, makul ve masum bir cevap bulunamaz. Bu asılsız iddia aynı zamanda görüşmede hazır bulunan birçok gazeteciye de mesleki yetersizlik suçlamasıdır.” Vali Hüseyin Avni Coş'un terörle mücadele çalışmaları nedeniyle yurtiçinde ve dışında terör örgütüne destek veren medya tarafından nasıl hedef haline getirildiğine ilişkin pek çok dokümanın arşivlerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Hal böyleyken, terör örgütünün hedef aldığı kişiler arasında adı bile bulunmayan bazı şahısların Vali Hüseyin Avni Coş'a yönelttikleri suçlamaya akıl, insaf, izan ve vicdan sahibi kimse inanmayacaktır. Kendilerince ortaya atılan korsan ses kaydında bile mevcut olan bir cümleyi değiştirerek İl Valimizi suçlamaya çalışmak, insaf, vicdan, ahlak ve hukuk kurallarıyla bağdaşmamaktadır” denildi.

Açıklamada, hükük dışı saldırılara bağımsız yargıda hesaplaşılacağı da yer aldı.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs