En Sıcak Konular

Teşekkürler Hilmi Paşa!

0 0 0000 00:00 tsi
Teşekkürler Hilmi Paşa! Bugün basına yansıyan ve Kuvvet Komutanlarınca 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen Sarıkız isimli darbe Hilmi Özkök’ün çabaları sayesinde engellendi. Eğer yazılanlar doğruysa Türk demokrasisi Hilmi Paşa’ya büyük bir teşekkür borçlu. Türkiye

Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, günlük iddialarını yalanladı. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez bir internet sitesinde yayınlanan bu günlük ile ilgili Örnek, “kimi noktalar doğru hepsi değil” demişti. Doğru ya da yanlış, ortadaki iddialar Türk demokrasisi için oldukça ciddi.

Günlüğün satır aralarına bakıldığında Kuvvet komutanlarının hükümete ciddi bir uyarıda bulunmak istediği anlaşıyor. Hatta dönemin Jandarma Genel Komutanı şimdinin Atatürkçü Düşünce Derneği genel başkanı Şener Eruygur açık açık darbe isteğinde bulunuyor. Üstelik bunun için Genelkurmay Başkanı ile karşı karşıya geliniyor.

Çünkü bu darbenin önünde duran tek bir kişi var. Türk demokrasisini, iddialar doğruysa, bu çirkin girişimden alı koyan bir kişi: Dönemin Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök. Hilmi Özkök, Nokta dergisinde yayınlanan habere göre, “dinci, hükümetin adamı” gibi çirkin suçlamalara rağmen demokratik tavrından geri adım atmamış. Günlükten çıkan sonuç, Hilmi Paşa, komutanların tüm baskısına rağmen, hükümet ile ciddi fikir ayrılığına rağmen, komutanların karşısında durmuş ve atılacak adımları dizginlemiş.

Türkiye 2000’li yıllara kadar biri post-modern dört darbe yaşadı. Eğer, dönemin Genel Kurmay Başkanları Hilmi Paşa gibi demokrasi için direnseydi, Türkiye her on yılda bir geriye gitmeyecekti.

Peki, Hilmi Özkök nasıl direndi? İşte 3 Aralık 2003 tarihli YAŞ hazırlık toplantısında Hilmi Paşa’nın komutanların taleplerini geri çevirişi: Teşekkür ederim, herkesin aynı fikirde olması güzel. Ben yüzde seksen ile aynı fikirdeyim. Ama katılmadığım noktalar var. Muhtıra vermeye niyetim yok.

Aynı toplantıda şimdiki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da Nokta dergisinde yayınlanan günlüğe göre şöyle konuşmuş: Vahim bir tablo. Jeopolitik açıdan ABD ve AB ülkemize Ortadoğu’da yeni bir rol biçmeye çalışmaktadır. … ABD ve AB Türkiye’yi maniple etmektedir. Direnmenin başladığı yerde ekonomi bir silah olarak kullanılmıştır. Pozitif davranmalıyız. Acaba zamanı mı geçti? Geçti…  Deadline seçimlerdir. Eylem planında tedbirleri sıralamak kolay ancak uygulanabilir olmalıdır. Kamuoyu için en önemli kaldıraç basın yayındır. Bunu kullanmalıyız.

iyibilgi.com



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs