En Sıcak Konular

28 Mart: Savunmasız Türkmenler'i Katliam Günü

0 0 0000 00:00 tsi
28 Mart: Savunmasız Türkmenler'i Katliam Günü Halepçe katliamı uluslarası platformda yankı buldu ancak Türkmenlere yapılan 'Altunköprü Katliamı'nı kimse anmak istememişti. Tam 16 yıl sonra Türkmenler yeni bir katliamın hedefi oldu... Bu katliamın "vahşet" şifresine dikkat!

Irak Türkmen Cephesi'nden Sadun Köprülü, iyibilgi'ye Irak'ta yaşanan ikinci Türkmen Katliamı'nı anlattı. Türkmen soykırımına dünyanın gözlerini kapadığını söyleyen Sadun Köprülü, "Bundan 16 yıl önce Bağdat'tan Saddam'ın emrindeki saray güçleri ve Kimyasal Ali tarafından Türkmen bölgelerine tankları yürütüldüğünü 7 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki dedeye kadar 200'ün üstünde kişinin kurşuna dizildiğini hatırlatarak konuşmasına başlıyor. Bu katliamda kimyasal silah korkusuyla Altunköprü'ye sığınan birçok Türkmen ailesinin de öldürüldüğünü söyleyen Köprülü, Ramazan'ın 15. günü insanlar oruçlu haleriyle kazılan çukurlara atıldılar. Bu katliamı ise oradan geçen bir çoban duyduğu ceset kokularıyla farketti ve çukurdan çıkarılan ölüler mezarlara defnedildi." diyor.

İkinci vahşet!

Bu vahşeti hatırlatan Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden Türkmen aydını Sadun Köprülü, dün Irak Tel Afer'de Türkmenlere karşı büyük bir katliam yapıldığını haberini veriyor. Bu katliamın ABD destekli Kürt peşmergelerin, Şiileri kışkırtması ile Şiiler üzerinden yapıldığını ifade eden Köprülü, bu katliamdan önce Tel Afer'de bir kontrol noktası oluşturulduğunu ve bu noktada, insanların "Şii misin, Sünni misin?" sorularıyla tasnif edildikten sonra operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti. Katliamın bilançosunu açıklayan Köprülü, 200 ölü ve 105 yaralı olduğunu bildiriyor.

Irak'ta Türkmenler dışında, her grubun dış güçlerce silah ve maddi yardım alıyor. Türkmen kardeşlerimiz silahsız ve yardımsız. Kendini savunamayacak kadar güçsüz.  Kardeşlerimizin hunharca öldürülmesi asla kanıksanamaz, alışılamaz bir durum. Vahşetin boyutlarını anlatmak bir haberin anlatamayacağı ölçüde acı. Dünya gözlerini kapatsa da bu katliamlara, Türkiye asla sessiz kalmamalı. Sözde Ermeni soykırımını, kağıt üzerinde onaylatmak için çaba göstermek yerine, gözlerinin önünde gerçekleşen vahşete dur dememek neden?

16 yılın ardından aynı günde yapıldı

Saddam'ın 28 Mart 1991'de yaptığı Türkmen katliamının, 16 yılın ardından Kürt peşmergeler tarafından yine 28 Mart tarihinde ve benzer bir biçimde gerçekleştirilmesi oldukça dikkat çekici. Bu bir hafıza operasyonunu andırıyor! Katletmek Irak'ta "erk- iktidar" ilan etme geleneğine dönüşüyor. Kürtler de Saddam'ın yaptığını aynı tarihte, aynı biçimde tekrarlayarak "erk" bizde demek mi istiyor?

www.iyibilgi.com 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    16,087 µs