En Sıcak Konular

Uçağa hızlı cevap: ‘Deneyen intiharını yaratır!’

0 0 0000 00:00 tsi
Uçağa hızlı cevap: ‘Deneyen intiharını yaratır!’ Başbakan'ın uçaktan gelen ‘Köşk’e çıksam mı’ sorularına, ‘yerden’ yanıt geldi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını -kendisine göre- sebeplerle istemeyen 3 kesimden ilki, ‘soruları bile görmeden’ yanıtı y

Ağızlarından asla bir şey kaçırmamalarına rağmen, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemeyen 3 kesim bulunuyor. Ancak bunların “muhalefeti!”, “istemezük”çülerden farklı.

İlk kesim Batı ülkeleri ve IMF ve Dünya Bankası gibi uluslar arası kurumlar. Ekonomik istikrarın genel seçimlerle birlikte en azından bir dört yıl daha gideceğine inanıyorlar. Daha doğrusu bunu söylüyorlar.

İkinci kesim ise AKP’nin TBMM’deki milletvekilleri. Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak kalması halinde dahi “sandalyelerinden bir kısmını” kaybedeceklerini biliyorlar. Bir de Cumhurbaşkanı olursa, içlerinde AKP’nin zamanla dağılacağına inananlar bile mevcut.

Son kesim ise Türkiye’deki büyük sermaye grupları ve merkez medya. Medya’nın nedenlerini bilemiyoruz(!) ama TÜSİAD’ın nedeni çok açık. Şu an yürütülen ekonomi politikalarına çok uygun buldukları gibi, Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetin bu süreci huzur kaçırmadan sürdürceğine inançları tam.
O kadar ‘irtifa’ iyi değil!

Başbakan’ın yakın çevresinden gelen ve bugün basına yansıyan “Nasıl bir Cumhurbaşkanı olacak” bağlamındaki derin soruların yanıtı için daha zaman varsa da, ilk yanıtın -soruları önceden almış!- TÜSİAD’dan geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Bu bakış açısından TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın zikrettiği şu ekonomik sözler bakın nasıl görünüyor:

“Sandıktan bir koalisyon hükümeti bile çıksa, gelecek hükümet Türkiye’nin mevcut yol haritasını değiştiremez. Bunu deneyen intiharını yaratır. Ekonomide kalıcı istikrarı önemli ölçüde yakınlaştırmış yol haritasını değiştiremez. Türkiye, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB çıpasıyla önemli başarılar elde etti. Şimdi toplum bu yolda yürümenin devamını bekliyor. Onun için kimse bu yol haritasından dönmek istemez. Bu yol haritasından geri dönmek siyasi intihar olur."

"Enflasyon uzun yılların ardından tek haneyi gördü. Borçların GSMH’ye oranı yüzde 50’ye doğru indi. Ortalama yıllık yüzde 7.5’lik büyümeleri yaşadık. Sağlanan bu olumlu tablo karşısında hükümete prim vermemek haksızlık olur. Şimdi Türkiye’nin küresel dalgalanmalardan aşırı düzeyde etkilenmemesini sağlayacak ortamı hazırlamak gerekiyor. Bu da istikrarlı büyümeyle olur."

Görüldüğü gibi TÜSİAD Başkanı Doğan, salt derneğin değil, aynı fikirde olduğu kesimlerin bakışını da uçaktaki yakınlara iletiyor!

www.iyibilgi.com 




Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,573 µs