En Sıcak Konular

Hisarcıklıoğlu, Kemal Derviş ile görüştü

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, New York'taki temasları kapsamında ilk olarak Derviş ile biraraya geldi. 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, ''Türkiye, giderek global bir aktör olmaya başladı'' dedi. Derviş'i makamında ziyaret eden heyet, yaklaşık 45 dakika görüştü.

Basına kapalı yapılan görüşmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan Derviş, Türkiye'nin geçmişte uluslararası düzeyde olaylara ikili yaklaştığını ve doğrudan Türkiye'yi ilgilendirmeyen konularda yer almadığını ifade ederek, şunları söyledi: ''Uluslararası bir görevde olan bir Türk olarak beni en fazla sevindiren, Türkiye'nin şimdi giderek global bir aktör olmaya başlaması. Türkiye, sadece Türkiye'yi ilgilendiren konularda değil dünyayı ilgilendiren konularda da öncü bir rol almaya başladı.''

Derviş, bu bağlamda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte bazı BM teşkilatları ve UNDP'nin Temmuz'da, en az gelişmiş 50 ülkeyi, bakan düzeyinde toplantı için İstanbul'a çağırdığını hatırlattı. Derviş, ''Türkiye, BM ve en yoksul 50 ülke biraraya geliyor. Bu çok güzel birşey. Eskiden göremiyorduk bunları. Türkiye'nin sağlık, eğitim, kalkınma konularında hem bölgesel, hem küresel katkıları da çoğalıyor'' diye konuştu.

Derviş, özellikle son bir yılda, TOBB'un da özel sektörün de Türkiye'nin davasını savunduğunu, ülkenin kalkınmasını hızlandırmak için çalıştığını ve aynı zamanda, Filistin çalışmaları gibi dünyaya dönük, bütün dünyayı ilgilendiren konularda da çok daha faal bir rol aldıklarını belirterek, Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.


Rifat Hisarcıklıoğlu ise Derviş'in bakanlığı döneminde Türkiye ekonomisinin düzlüğe çıkması noktasında TOBB olarak çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun sonuçlarını bugün hep beraber almaya başladıklarını söyledi. O süreç içerisinde Derviş'in özel sektöre yaklaşımını beraber çalışarak gördüklerini ve yangının en yoğun olduğu devrede onu söndürmek, insanlara ve iş alemine bir perspektif verebilme noktasında, çok başarılı çalışmaları Derviş'in liderliğinde yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Şimdi bulunduğunuz pozisyondan, bir Türk insanı olarak gurur duymamak mümkün değil. Hakettiğiniz bir görevin başındasınız.'' dedi.

Derviş'in teşvikleri ve UNDP ile beraber, Binyıl Kalkınma Hedefleri çerçevesinde, Yerel Gündem 21 kapsamındaki projelerde ve Türkiye'deki belli başlı projelerde ortak çalışmalar yapacaklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, UNDP ile geçen hafta bir anlaşma imzalandığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede yapılacak çalışmaların, Türkiye için iyi bir projeler silsilesi olacağını sözlerine ekledi.

ABD'deki temaslarıyla ilgili olarak Hisarcıklıoğlu, taraflardan biri olarak, ''Türkiye-ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ne katkımız olabilir, Türkiye'nin bölgede etkin olarak oynayabileceği roller nedir?'' soruları bağlamında, bu cuma günü tarihte ilk defa Filistin ve İsrail odalar birliği başkanları ile biraraya gelip, dünya kamuoyuna bunu duyurma fırsatı elde edeceklerini de kaydetti. Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye-ABD ilişkilerinin akamete uğramaması ve devamı açısından, ABD'nin gündemindeki olası engelleri de kaldırıyor olmamız lazım, bu çerçevede görüşmelerimizi yapıyoruz'' şeklinde konuştu.


haber7

 



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs