En Sıcak Konular

Türk inşaat firmalarına kötü haber!

0 0 0000 00:00 tsi
Türk inşaat firmalarına kötü haber! Moskova'nın ihtişamlı ofislerinin çoğunun inşasını gerçekleştiren Türk firmaları için kötü bir haber oldu. İş ve alışveriş merkezlerinin son yıllarda giderek arttığı Moskova'da Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, şehir merkezinde bundan böyle iş merkezi inşa

Lujkov’un bu açıklaması, Moskova'nın ihtişamlı ofislerinin çoğunun inşasını gerçekleştiren Türk firmaları için kötü bir haber oldu. Rusya pazarında senelerdir yer alan ve gerek iş gerekse alışveriş merkezleri olmak üzere birçok yatırıma imza atan Türk firmaları, alınan karar gereği Moskova'da gerçekleştirmeyi düşündükleri bazı projeleri rafa kaldırmak zorunda kalabilir.

Şehir merkezinin giderek şantiyeye döndüğünü ve bu tür merkezlerin şehrin kapasitesinin üzerine çıkmaya başladığını belirten Lujkov, belediye meclis üyeleri ile yaptıkları toplantıda bu yönde bir karar aldıklarını ve kısa süre içinde kararın uygulamaya konacağını dile getirdi.

Belediye meclisinde konuşan Lujkov, 2007 yılının ilk ve ikinci yarısında yapılması planlanan projelerin tamamlanmasından sonra meclis tüzüğüne yeni bir karar ekleneceğini ve şehir merkezinde inşaat izni verilmeyeceğini dile getirdi. Lujkov, “Şehir merkezinde bizim de özel bir çizgimiz olması gerekir” dedi.
Moskova Belediye Başkanı Lujkov, beş katlı binaların restorasyonu ile ilgili bir maddenin de tüzüğe ekleneceğini söyledi. Moskova Belediyesi mimarı ise, beş katlı binaların şehrin görüntüsüne zarar verdiğini ve rahatsızlık uyandırdığını dile getirerek, bu yönde de çalışmaların sürdürüldüğünün altını çizdi.

Şehrin kanalizasyon problemine de değinen Lujkov, bu sene milyarlarca rublenin bu sorunun çözümüne ayrıldığını ancak, yapılan çalışmaların ve aktarılan kaynakların şehirdeki kanalizasyon sistemini düzeltmeye yetmediğini ifade etti.
Lujkov’un bu kararı, Türk inşaat firmaları da dahil, birçok inşaat firmasının planlarını ciddi larak etkileyeceğe benziyor. İnşaat firmalarının, Moskova Belediyesi’nin aldığı bu karara nasıl tepki vereceği ve kararın uygulamaya girip girmeyeceği yakın bir gelecekte belli olacak.   
russia.ru



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs