En Sıcak Konular

Arınç’a en çok askerler saygı duymuştu!

0 0 0000 00:00 tsi
Arınç’a en çok askerler saygı duymuştu! Arınç annesinin evinin Temmuz 2003’te aranmak istendiğini doğruladı. Ayrıca Arınç’ın, dönemin Jandarma Genel Komutanı Eruygur ile ilgili söyleyecekleri de var. Ancak Arınç, Eruygur ile ilgili şimdi konuşmayacak. Arınç “o tarihte konuşaca

Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın annesinin evinin aranmak istediği ortaya çıktı. Bu Arınç için üzücü bir gelişme. Önce bir oğul olarak. Ayrıca sıkıcı… Çünkü Arınç, Çankaya seçimlerine odaklanmışken böylesi bir süreç herkesin canını sıkabilir.

Oysa Arınç’ın Büyükanıt ve kuvvet komutanları ile görüşmesi bir hayli sıcak geçmişti. Arınç görüşme öncesinde gazetelere verdiği röportajda kendisine en çok askerlerin saygı gösterdiğini belirtmişti. Ayrıca iade-i ziyaret niteliğinde olan Meclis’teki görüşmenin çok sıcak geçtiği basına yansımıştı.

Arınç’ın “Başbakan Erdoğan Çankaya’ya çıkmazsa, aday olacağım” şeklinde bir düşüncesi olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzden Arınç’ın askerlerle ilgili sözleri Çankaya seçimleri öncesi önemli bir adım olarak algılanmıştı. Ancak Arınç’ın annesinin evinin aranmak istenmesi gerçeği, tam da Arınç “bana en çok askerler saygı duydu” sözlerinin ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek’in “Ya Gazi Paşa Duyarsa” adlı kitabında, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın annesinin evinin, Nurcuların Okuyucular Grubu’nun faaliyetleri nedeniyle Temmuz 2003’te aranmak istendiği belirtiliyor. Meclis Başkanı Arınç’ın, evin aranacağını öğrenince, Jandarma Albay Sarızeybek’i arayarak, annesine ait özel eşyalara zarar verilmemesi ricasında bulunduğu aktarılıyor. Ayrıca mahkemenin yeterli delil olmadığı için arama izni vermemesi üzerine, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un “Arama izni durdurulsa da evin çevresinde önlem alınması talimatını verdiği” savunuluyor.

Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın annesinin evinin 2003 yılında jandarma tarafından aranmak istendiği bilgisini doğruladı. Arınç, “O dönemde Jandarma Genel Komutanı olan Şener Eruygur’a 16 Mayıs’tan sonra söyleyeceklerim var” dedi.
 
Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur şu anda Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) genel başkanı. Ancak Eruygur’un ADD’ye gelişiyle dernekte bölünme yaşanmıştı. Eruygur, kimi dernek üyeleri tarafından, Atatürkçülük yaparken aynı zamanda AB’den fon aldığı şeklinde suçlanmıştı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,264 µs