En Sıcak Konular

İki İncirlik talebi daha!

0 0 0000 00:00 tsi
İki İncirlik talebi daha! Irak operasyonu sonrasında çektiği uçaklarını İncirlik'e yeniden yerleştiren ABD'nin Türkiye'den İncirlik için iki yeni talepte bulunduğu belirtildi. ABD'nin bu taleplerine Türkiye'nin yanıtına gelince...

Türkiye, ABD'nin İncirlik üssüne ilişkin iki yeni talebini reddetti. Akdeniz'de eğitim için yeni hava sahası ve Türk topraklarında gece uçuş izni isteyen Amerikan Hava Kuvvetleri'ne olumsuz yanıt verildi.

Irak operasyonu sonrasında çektiği uçaklarını İncirlik'e yeniden yerleştiren ABD'nin iki yeni isteği Türkiye tarafından geri çevrildi.
 
İncirlik'e konuşlandırılan uçaklar için eğitim amaçlı olarak Akdeniz'de hava sahası kullanımı isteyen Amerikan Hava Kuvvetleri'ne olumsuz cevap verildi.
 
İncirlik'ten havalanan uçakların savaş eğitimi yapmak için Akdeniz'de yeni bir hava sahası kullanma isteğini değerlendiren Türkiye, bu isteği mevcut  anlaşmalarda yer almadığını gerekçe göstererek geri çevirdi.
 
Amerikan Hava Kuvvetleri, bu isteğe ek olarak, İncirlik'teki uçaklara Türk topraklarında gece görüş sistemleriyle uçuş izni verilmesini de önerdi. Bu istek de anlaşmalarda bu konuda bir düzenleme yer almadığı belirtilerek geri çevrildi.
 
ABD'nin Savunma ve Eğitim İşbirliği Anlaşması dışına çıkan bu istekleri ve anlaşmanın yenilenmesine yönelik girişimleri Türkiye tarafından sıcak karşılanmıyor.
 
Anlaşma Amerikan ordusuna İncirlik üssünde 48 savaş uçağının yanı sıra lojistik destek uçakları bulundurma izni veriyor.
 
Amerikan Hava Kuvvetleri, Avrupa'daki üslerinde bulunan savaç uçaklarını rotasyonla üsse getirerek eğitim yapıyor ve Konya atış sahasından yararlanıyor.



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs