Son dakika... İngiltere'nin gözaltına alınan askerlerinin İngiliz makamlarıyla görüştürülmesi teklifine İran'dan olumsuz yanıt gelmişti. Ancak araya Türkiye girdi. Askerlerin koşullarını ve sağlık durumlar" /> Son dakika... İngiltere'nin gözaltına alınan askerlerinin İngiliz makamlarıyla görüştürülmesi teklifine İran'dan olumsuz yanıt gelmişti. Ancak araya Türkiye girdi. Askerlerin koşullarını ve sağlık durumlar"/>

En Sıcak Konular

Askerleri Türk diplomatlar görecek!

0 0 0000 00:00 tsi
Askerleri Türk diplomatlar görecek! Son dakika... İngiltere'nin gözaltına alınan askerlerinin İngiliz makamlarıyla görüştürülmesi teklifine İran'dan olumsuz yanıt gelmişti. Ancak araya Türkiye girdi. Askerlerin koşullarını ve sağlık durumlar

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk diplomatların İran tarafından alıkonulan 15 İngiliz askerini görebileceğini söyledi.

19'uncu Arap Birliği zirvesi için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Başbakan Erdoğan, 15 İngiliz askerini alıkoyan İran'ın Dışişleri Bakanı Mutteki ile görüştü.
 
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Türk diplomatların 15 İngiliz askerini görmesi mümkün olabilir" dedi. Görüşme için zaman vermeyen Erdoğan, "Ama her an bir olumlu gelişme bekleyebiliriz, bekleyebilirsiniz" diye konuştu.
 
Gazetecilerin Türk diplomatların ziyaretiyle ilgili zamanlama konuşulup konuşulmadığı ve Mutteki'nin bu konuda ikna olup olmadığı yolundaki sorusuna üzerine Erdoğan, "Soruşturma safhası devam ettiği için şu anda diyemeyiz" yanıtını verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett dünkü Ankara ziyareti sırasında İranlı mevkiidaşı Manuçehr Mutteki ile telefon görüşmesi yapmış ancak bir sonuç alamamıştı. İngiliz Bakan, bunun üzerine Türkiye gezisini yarıda keserek ülkesine dönme kararı almıştı.
 
Beckett, İran ile İngiltere arasında yaşanan 'asker' krizinin çözümünde sorunsuz ve barışçıl bir yol izlemek istediklerini belirtmişti.

İngiltere Başbakanı Tony Blair de, dün yaptığı açıklamada, İran'ın elindeki 15 İngiliz deniz piyadesinin salıverilmesinin diplomasi ile sağlamasını umduğunu, ancak bu olmazsa Londra'nın ''farklı aşamaya'' geçebileceğini söylemişti.

İngiltere, İran ile yakın ekonomik ve siyasi ilişkileri bulunan Rusya'dan da devreye girmesini istiyor. İngiliz askerlerin sorgusu sürüyor, ancak askerlerin nerede tutulduğu tam olarak bilinmiyor.
 
Yapılan son açıklamada, soruşturma tamamlandıktan sonra, Tahran'daki İngiliz Büyükelçisi'nin askerlerle görüşmesine izin verilebileceği belirtildi.



Bu haber 243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,740 µs