En Sıcak Konular

Dink cinayetinde sürpriz kilit isim!

0 0 0000 00:00 tsi
Dink cinayetinde sürpriz kilit isim! Hrant Dink soruşturmasında adı geçen 4 kilit ismin ifadeleri Star Gazetesi'nde yayınlandı. Tutanaklardaki ortak isimler soruşturmanın seyrini değiştirecek. İşte dört ifadede geçen ortak isim.

Hrant Dink suikastinde herkes "Erhan Tuncel"e yoğunlaştı. Ama tüm ifadeleri önümüze koyduğumuzda kilit isim: Mustafa Öztürk çıkıyor. İşte o ifadeler.. 
    
ERSİN ÖZTÜRK Alperen Ocakları eski Başkanı... Halen gözaltında.

BEN Mustafa Öztürk ile Alperen Ocakları’ndan tanışırım fakat samimiyetim yoktur. Bir ara partiye Çeçenler’i getirdi. Onları Erhan Tuncel de tanıyordu.

HALİS EGEMEN BBP MKYK yedek üyesi... Halen gözaltında.

MUSTAFA Öztürk ocak başkanıyken Tuncel ocağı karıştırmak için her şeyi yaptı. Mustafa Erzurumluydu. Erhan bu yüzden Trabzonluları kışkırttı. Dink’in ölümünden sonra Öztürk’ü aradığım doğrudur.

H. BAHADIR CİHAN BBP İl Başkanı Yaşar Cihan’ın oğlu... Sorguda.

BİR gün kantinde Mustafa Öztürk’ü gördüm. ‘Hrant işini biz yapacaktık ama başkasına verdik. Onlar da yüzlerine gözlerine bulaştırdı’ lafını sordum, utandı.

TUNCAY UZUNDAL Erhan Tuncel’in ev arkadaşı... Tutuklu.

O.S. Hrant Dink’i öldürmek için İstanbul’a gideceğini söyledi. Ona çay ısmarladım. ‘Bu aralar herkes bana para ve hediye veriyor’ dedi. Ben de üzerinden çıkan Türk Bayrağı’nı verdim.

Dink suikastının kara kutusu aranıyor

‘Büyük abi’ Erhan Tuncel’de tıkanan soruşturmada sürpriz gelişme. Üç BBP’linin ifadesinde Mustafa Öztürk adı ön plana çıktı. Polis ‘Kara kutu’ Mustafa’yı arıyor.

Hrant Dink suikastiyle ilgili Trabzon’dan İstanbul’a getirilen Trabzon eski Alperen Ocakları Başkanı Ersin Öztürk, BBP MKYK yedek üyesi ve Trabzon yöneticisi Halis Egemen ile BBP İl Başkanı Yaşar Cihan’ın oğlu Hakkı Bahadır Cihan kilit isim olarak daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Mustafa Öztürk’ü işaret etti. Ancak Erhan Tuncel’in ev arkadaşı Tuncay Uzundal’ın ifadesinde Öztürk’ün adının hiç geçmemesi dikkat çekici. Star gazetesinin ele geçirdiği Tuncay Uzundal’ın ifadeleri şöyle:

2006’nın Haziran ayında Erhan Tuncel o zamanki evime geldi. ‘Hrant Dink’in resimlerini internetten indirebilir misin’ dedi. Dink’e ait fotoğrafları bir CD’ye kaydederek yanına aldı.

Bu dönemde Tuncel emniyette çalıştığını söylemişti. Sonra bir gün bana ‘Ben bir cinayeti önledim’ dedi. Ters ters bakınca da ‘Gerçi bu cinayeti yaptırtacak olan da bendim’ diye konuştu.

Bir gün Elazığ’dan Mehmet isimli bir misafiri geldi. Mehmet ‘Elazığ’da bir MİT mensubu ile görüştüğünü ve MİT’e girmeye çalıştığını’ söyledi. Tuncel bana ‘Trabzon’da MİT mensubu İ. K. isimli bir şahıs olduğunu, bu şahsın MİT’e girecek olanların geçmişlerini araştırdığını, bu konuda İ. K.’nın Mehmet’e yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra Erhan ve Mehmet’in MİT’çi İ. K. ile görüştüklerini biliyorum.

Yasin Hayal, O. S. ve Erhan Tuncel Dink’in fotoğraflarını masaya koymuş konuşuyorlardı. Hayal fotoğraftaki kişinin kafir olduğunu, vatana ihanet ettiğini söylüyordu. Erhan da her yerde kameraların olduğunu Samast’ın yüzünü saklaması gerektiğini anlatıyordu.

2007 Ocak ayının başıydı. Hayal eve geldi. Erhan’ı sordu. Dışarıda olduğunu söyledim. Tuncel’e ‘7.66 mm mermi lazım şeklinde mesaj at’ dedi. Ben de mesaj attım. Tuncel de bana ‘Tuncayyyyy’ diye cevap gönderdi. Kızdığını anladım.

O. S. ile çay içtik. Çayın parasını verince O. S. ‘Bugünlerde herkes bana para ve hediye veriyor’ dedi. Ben de ona bir hediye vermek istedim, birlikte evime gittik Ona bir Türk bayrağı verdim. Eylem sonrasında bu bayrak üzerinden çıkmış. Ayrılırken O. S.’ye ‘Yolun açık olsun’ demiştim.

Hrant Dink’in vurulduğu gün çalıştığım restorana gelen Erhan bana gülümseyerek ‘O. S. Hrant Dink’i vurdu’ dedi ve gitti. Akşam evde de ‘BBP’den Yaşar amca var. Onunla konuşup O.’yu teslim etmeyi düşünüyorum’ dedi. Ayrıca ‘Bu olayı Trabzon’da herkes biliyor. A.İ.’nin kırtasiyesinin yanındaki fırıncıda çalışan uzun saçlı çocuk bile yardımcı oldu. Yasin’i az bir ceza ile kurtaracağım, karşılığında emniyetten diplomamı isteyeceğim’ diye de konuşmuştu.

Yasin Hayal’in yakalandığı gün Erhan Tuncel eve gelmedi. Trabzon Jandarma Merkez Karakolu’ndaki Astsubay Satılmış Şahin’i aradım. ‘Erhan yakalandı mı’ diye sordum. ‘Ne alaka ben haber alırsam sana dönerim’ dedi. Erhan’a geç saatlerde ulaştım. ‘Problem yok’ dedi. Ajandamdaki ‘Hrant Dink’ ibaresi bana ait. Erhan benden fotoğrafını istediğinde unutmamak için yazmıştım. Hatta o dönemde Erhan’ın bir rahip cinayetiyle ilgili kitap çalışması vardı.

Star



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs