En Sıcak Konular

Güvenlikçilere güvenmiyoruz!

0 0 0000 00:00 tsi
Güvenlikçilere güvenmiyoruz! Özel güvenlik şirketleri bir bir yabancılara satılıyor. Bu gidişle yabancılar, Türkiye'deki bütün liman, havaalanı, banka, baraj ve santral gibi stratejik noktaları "koruyor" olacak! Tabii ellerindeki özel bilgilerle beraber.

Yeniçağ'dan Vedat Yenerer'in yazısı:

Türkiye'nin stratejik kurumlarını bir bir yabancılar tarafından alındığı bir dönemde, bir başka korkunç gerçek daha ortaya çıktı. Asayişi sağlama konusunda Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşayan ve Özel Güvenlik Yasası'nın önünü açan AKP, Türkiye'yi yabancıların tamamen ele geçirmesi için yeni bir oyunun parçası oldu.

Sicili temiz asker ve polis emeklilerine Özel Güvenlik Şirketi kurdurulması için çıkartılan yasanın ardından şu ana kadar 800 kadar güvenlik şirketi, 500 kadar da eğitim şirketi kuruldu.

Bugünlerde eleman sayısı en az 1000 - 2000 olan ve Türkiye'nin stratejik yerlerinin güvenlik ihalesini alan güvenlik şirketleri, yabancılar tarafından satın alınmaya başlandı.

Bir güvenlik şirketini kurmak tüm lisanslarıyla birlikte 14 -15 Bin YTL'yi
aşmazken, bir elemandan yüzde 5 -10 gibi düşük bir para kazanılırken, yabancıların büyük paralar vererek bu şirketleri satın alması amaçlarını açık bir şekilde ortaya çıkarıyor.

Bunlar bir Tesadüf mü?

AKP Eski Ankara İl Başkan Yardımcısı Hasan Gazi Özer'in sahip olduğu DAK Güvenlik, SECURITAS adlı şirkete 2.7 milyon Euro'ya satıldı.

TELEKOM, TOBB ve AKP Genel Merkezi'nin güvenlik ihalelerini aldıktan hemen sonra bu şirketin satılması dikkat çekici.

Ortakları arasında Altan Tutkun ve Cihangir Asena'nın bulunduğu MET Grup İstanbul Ticaret Odası'nın güvenliğini almış durumda. SECURITAS önce, Türk Telekom ve TOBB'un güvenlik işini alan DAK'ı alıyor ardından da İTO'nun ihalesini alan MET Grup'u satın alıyor. Ne tesadüf değil mi?

Ayrıca yaptığım araştırmalara göre, Muzaffer Alat ve Kurtuluş Dönmezer adlı iki eski emniyet müdürü ile Galip Öztürk'ün kurduğu KARE Güvenlik Esenler Otogarı, Metrocity gibi alışveriş merkezlerinin güvenliğini almış durumda. Bu şirket de SECURITAS'a ya satıldı ya da satılmak üzere.

GRUP 4, Pentagon'un elektronik güvenliğini sağlıyor. Türk vatandaşı Joseph
Ventura'nın temsilcisi olduğu bu yabancı şirket zaten İstanbul'daki bütün silahlı para nakil işlerini almış durumda. Yahudilerin sahip olduğu PRONET'de ilk kurulduğu günden beri Türkiye'de yaşayan Yahudi cemaatinin bütün koruma işlerini yapıyor.

Denizci emekli albay Oryal Ünver'in sahip olduğu ETKİN Güvenlik adlı bir diğer şirket de bugünlerde ISS adlı bir şirkete satılmak üzere.

Securitas şirketine satılmak üzere olan Met Group Güvenlik şirketi ile, ISS şirketine satılmak üzere olan ETKİN Güvenlik şirketinin limanlarda yapılacak güvenlik konusunda Denizcilik Müsteşarlığı tarafından ICPS (Uluslararası liman alanları ve tekne güvenliği) belgesi ile yetkili kılınan 3 şirketten ikisi olduğu söyleniyor.

Bir başka iddiaya göre de havaalanlarını güvenliğini sağlayan TEPE Güvenlik'de yabancılarla görüşme halinde.

Yabancılar, Türkiye'deki bütün liman, havaalanı, banka, özel şirket, baraj, santral ve fabrikaları on binlerce silahlı eleman ile sözde korumaya, özde de her türlü bilgiye sahip olmaya başlayacak.

İşgal Devam Ediyor!..

İnsanlar kurumlarda 8 saat çalışır, ancak güvenlik elemanları 24 saat her yere girip çıkarlar.

Ticaret odalarını alan bir şirket, tüm büyük şirketlerin gizli bilgilerine ulaşabilir.

Telekom'u alan bir şirket, telefon görüşmeleri gibi kritik bilgileri ele geçirebilir.

Liman ve havaalanlarının güvenliğini alan bir şirket de Türkiye'ye giren çıkan tüm gemileri, uçakları not eder ve malları, menşeini ve sahiplerini bilir.

Hiçbir şeyin gizliliği kalmaz.

Bu şirketi kuranlardan sabıka kaydı istenirken satın alanlardan böyle bir araştırma istenmemesi ve parayı bastırana verilmesi de dikkat çekici.

Benim merak ettiğim işgal tüm hızıyla sürerken istihbarat camiasının neden sessiz kalıp bu işlere yol verdiğidir!!! 

acıkistihbarat.com



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs