En Sıcak Konular

AKP ve Saadet'e BBP desteği

8 Temmuz 2010 15:15 tsi
AKP ve Saadet'e BBP desteği BBP Genel Başkanı Topçu, 12 Eylül'deki referandumda Anayasa referandumunda AKP ile Saadet Partisi ile birlikte “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Taraf gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Anayasa değişikliği referandumu, seçim ittifakı ve askeri vesayet konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Topçu, Taraf Ankara Bürosu’nu ziyaret etti ve 12 Eylül'deki referandumda Anayasa referandumunda AKP ile Saadet Partisi ile birlikte “evet” oyu kullanacaklarını açıkladı.

Anayasa referandumunda “evet” oyu vereceklerini belirten Topçu, “Din, millet, yasalar ve partiler hepsi insan için vardır. Bu yüzden hükümetin atacağı radikal adımlara destek vereceğiz. Referanduma kesin destek vereceğiz ve “evet” diyeceğiz” dedi.
 
HSYK’nın yapısı yetersiz

Hükümetin paket hazırlanırken partilerinin görüşüne başvurduğunu belirten Topçu, “Biz HSYK’nın yapısı konusunda onlardan daha çok eleştiri yapıyoruz. Onlar HSYK’nın yapısını değiştiriyor, biz HSYK’da Hakimler Yüksek Kurulu’nun ayrı Savcılar Yüksek Kurulu’nun ayrı olmasını öneriyoruz” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin ne yapmaya çalıştığını anlamadığını belirten Topçu, “Raportör bir karar verdi. Daha öncelerde olduğu gibi 367’de verdiği karar gibi. Şimdi bugün ana muhalefet partisi diyor ki ‘Raportörler böyle karar verir, kale sağlam istediği gibi karar versin’ diyor. El insaf” dedi.
 
“Cihaner kararı hukuk katliamı”

Yargıtay’ın Erzurum Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner’le ilgili aldığı kararın bir hukuk katliamı olduğunu söyleyen Topçu, “İdeolojik bakmayan tamamen nesnel olabileceği kararlar verebilmesi gerekir” dedi.

MHP’nin olağanüstü hal önerisine de itiraz eden Topçu, “Biz 12 Eylül evresini yaşadık, o zaman OHAL vardı. 11 Eylül günü resmî kayıtlara göre 8 gayrîremi kayıtlara göre 11 insan sağdan soldan can veriyordu. 12 Eylül sonrası her şey bitti. Peki, OHAL çare miydi” diye konuştu.
 
‘Taş atan çocuklara önce biz sahip çıktık’

Topçu gündemdeki diğer konularla ilgili de özetle şunları söyledi: “Taş atan çocuklara önce adını koyarak sahip çıkan tek parti BBP’dir. Ben dedim ki “taş atan çocuklara yaşı kadar ceza vermek nasıl bir anlayış? Devlete o çocuğun eline taşı, Molotof kokteylini veren eli kırmak düşer. Siyasi bir operasyonla Deniz Baykal devre dışı bırakılarak, Kemal Bey geldi Kemaline erdi. Bunlar bunu 7 günde CHP’ye genel başkan yaptılar. Solda bir dizayn yaptılar.

60 ihtilali, 12 Mart,12 Eylül, 28 Şubat oldu mu oldu. Bunları da unutmayacağız. Hakikati unutmadan ordu yalakalığı da yapmayacağız. Ordu eleştirilmesi gereken yerlerde eleştirilmelidir. Ordunun içerisinde bir grup var. Bu gruptan dolayı tüm orduyla da ters düşemeyiz. Bu ülkede geçim seviyesi yüksek olan insanlar İngilizce yetmedi Fransızca öğretirken aynı zamanda insanlık dışı davranışlarda da bulundular. Kürtçeyi kim yasakladı?” Ergenekon Türk demokrasisi için önemli bir adımdı. Ama iktidarlarla muhalefet bunu sulandırdı.

Ben partimi seçime götürürüm diyorum. Ama arkadaşlarım derse canım biz iyiyiz hoşuz ama barajı geçemeyiz. İttifak yapalım diye. Ben de buna uyar ittifak kararı verir çekilirim kenara otururum.

Taraf



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs