En Sıcak Konular

Kedili simge geçersiz

8 Temmuz 2010 12:24 tsi
Avukat Rahmi Kumaş, Ankara’ya kedili simge belirlemesinin kesinlikle suç olduğunu savunarak, Ankara Valiliğinin bu kedili simgeyi onaylaması sonucu, kararın iptali için dava açtığını bildirdi.

Trabzon eski Milletvekili Avukat Rahmi Kumaş yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Anakent Belediyesi’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yönlendirmesiyle Ankara’ya kedili simge belirlemesinin kesinlikle suç olduğunu söyledi.

Bu simgeye "logo" demekle suçun ortadan kalkmayacağını belirterek, "Logo, İngilizce bir sözcüktür; Fransızcası amblem, Türkçesi de simge ya da belirtke’dir" dedi.

"Atakuleli-camili simge, amblem olarak tartışıldığından şimdi buna "logo" demekle yasalar arkadan dolanılmaktadır" diyen Kumaş açıklamasına şöyle devam etti: "Ankara Anakent Belediyesinin Ankara için kedili simge(logo) belirlemesi, Ankara 3. İdare Mahkemesinin 12.12.2007 gün ve 2005-202E, 2007-2704 K sayılı iptal kararını yok saymaktır. Bu da kedili simge kararının açıkça yasadışı olduğunu göstermektedir. Ayrıca belediye meclisinin 2/3 çoğunluğu sağlanmamıştır.

Kedili simge, belediye meclisinin üçte iki çoğunlukla benimsenmiş ve ortada mahkeme kararı ile iptal edilmiş bir simge olmasa bile yeni logo denen simge; Ankara’nın tarihine, başkent olma özelliğine aykırı olduğundan yine iptal edilir." Kumaş açıklamasında, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in bu kararı geri çevirmeyerek suç işlediğini savunarak, ortada uygulanması gereken yargı kararının olduğunu söyledi.

Kumaş, Ankara Valiliğinin bu kedili simgeyi onaylaması sonucu, kararın hem yürütmesinin durdurulması, hem de iptali için dava açtığını bildirdi.



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs