En Sıcak Konular

Uca’yla Uzan arasındaki “gaz” benzerliği!

0 0 0000 00:00 tsi
Uca’yla Uzan arasındaki “gaz” benzerliği! Metin Uca'nın, Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunup üstelik bunun için evini satışa çıkarması vodvil gibi başlayan olayın ciddiye bindiğini gösteriyor. Oray Eğin, Uca’yı uyarıyor: Eski patronun gibi gaza gelme!

Ancak Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, Uca'nın seçim için evini satışa çıkaracağını duyunca, bir ikaz yazısı yazdı. "Metin Uca Kim Tutar Seni" başlıklı yazısında Eğin şunları söyledi:

"Oysa Türkiye Monarşisi'nde şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimini de bir vodvile çevirdi, çeşitli aktörlerle beraber herkesin de dahil olduğu bir sahneye dönüştü siyaset. Bu sahneyi bugünlerde en iyi kullanan kişinin Metin Uca olduğu konusunda hemfikiriz herhalde.

Zannedersem, ileride Uca'nın en büyük pişmanlığı 135 bin YTL'ye satışa çıkardığı evini kaybetmek olacak. Böylesi bir gösteriye, ucu pek de bir yere varmayacak muhalefet iddiası adına değecek mi bu, evi kaybetmenin karşılığını alabilecek mi? Zira Türkiye'deki seçmen kısıtlı demokrasi için son derece elverişli; tepkisini sadece sandıkta belli ediyor. Burada ortada bir sandık da yok hem...

Öte yandan normal şartlarda Metin Uca'nın adaylığı tam da vodvil kuralları çerçevesinde bir şaka gibi algılanırdı ama o alkış topluyor, insanlar inanıyor ona ve epey de bir destekçisi oluştu. Çünkü siyasetle asıl ilgilenmesi gerekenlerin katında müthiş bir sessizlik hakim.

Metin Uca'nın aldığı alkışlar, bence biraz da bu sessizliğe tepki. Herkes onun bir şaka olduğunun farkında, zaten Cumhurbaşkanı olması imkânsız. Ama demokrasinin krallığa dönüşme sürecinde bu hareketini de cesurca yorumlamaktan başka çare yok.

Yalnız tek bir problem var: Kendisi, kendisine dışarıdan bakabilme yeteneğini tamamen kaybetmiş durumda. Oyuna fena kapılmış, ciddi ciddi siyasetçi gibi konuşuyor. İçi boş vaatler veriyor, nutuklar atıyor, yol-su-elektrik yapacak liderler gibi konuşuyor. Türkiye'nin böylesi hassas bir mevzuunda ayarı kaçırmak ne derece doğru, tartışılır.

Metin Uca'nın yapması gereken bu işe kendini ciddi bir aday gibi kaptırdığını göstermektense, bir muhalif duruş, bir mizah altyapısı ve tepkisinin altını daha kalın kalemlerle çizmek. Bunun bir vodvil olduğunu anlamak, anlatmak ve hiç de boşu boşuna evini satmamak.

Hem bu ülkenin geleceğine de pek güven olmaz. İleride onu destekleyenler bir gün yüzüstü bırakır, bugün tepki gösterdikleri yarın ondan intikam alır. Bugün "Sen bizim Cumhurbaşkanı adayımızsın" diye gaza getirenler yarın yok olur. Pek çok şeyle beraber Ankara'daki evini de kaybeder. Yazık olur.

Gaza gelmek ve odağını şaşırmakla ilgili en iyi dersi eski patronu Cem Uzan'dan alacağına şüphe yok.

Haydi Türkiye, haydi ileri!"

Akşam Gazetesi Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ise Uca'nın adaylığı için daha acımasız bir eleştiri getirdi. Turgut "Cevapsız Başlıklar" başlıklı yazısında "Metin Uca’nın cumhurbaşkanlığı adaylığı Türkiye Cumhuriyeti’ne antipatik bir doku vermek için düşünülmüş bir komplo değil midir?" sorusunu sordu.



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs