En Sıcak Konular

Yaz mevsiminde çocuklar nasıl giydirilmeli?

8 Temmuz 2010 11:37 tsi
Yaz mevsiminde bebeklerimizi ve çocuklarımızı nasıl giydireceğimiz çoğu zaman annelerin zorlandığı ve kararsızlık çektikleri bir durumdur.

Çok fazlaca giydirip terletmekten ya da az giyip üşütmekten korkar çoğu anne. Amerikan Hastanesi Pediatri Bölümü Dr. Aylin Şimşek annelerin sorununa çözüm olacak önerilerde bulundu

Yaz mevsiminde güneşten ve denizden faydalanmak çocuklar için vazgeçilmezdir. Fakat bu mevsim beraberinde çocuklar için bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. Çocuklar daha fazla açık havada, havuzda, denizde, park ve bahçelerde zaman geçirmekte, daha fazla fiziksel aktivite yapmaktadırlar. Dolayısıyla güneş ışınlarına maruz kalmaları, travmalara açık olmaları, böcek ve arı sokmalarının sıklaşması ve benzeri durumlar daha sık karşılaşabileceğimiz durumlardır.

PAMUKLU OLSUN

6 aydan küçük bebeklerin yazın güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması önerilir. Bebekleri güneşin zararlı etkilerinden korumak, terlemelerini önlemek için kıyafetlerinin pamuklu olması gerekir. Yine uzun ince kumaşlı pantolonlar, uzun kollu ince pamuklu gömlekler, özellikle boyun ve yüz bölgesini korumak amaçlı geniş kenarlı şapkalar kullanmak son derece faydalı olacaktır. Ancak uygun giysi veya gölge bulamadıkları durumlarda en az 15 güneş koruma faktörü içeren kremlerden bebeğin yüzüne ve ellerinin üstüne az miktarda sürmek gerekir. Eğer bebek tüm bu korumalara rağmen güneş yanığı olursa etkilenen vücut kısmına serin kompres uygulamak faydalı olacaktır.6 aydan büyük çocuklar için alınacak önlemler şöyledir:

6 AYLIKTAN KÜÇÜKSE

Birinci ve en önemli nokta güneşin zararlı etkilerinden korunabilmektir. Bunun için geniş kenarlı şapka ve ultraviyole ışınlarını %99-100 bloke eden güneş gözlükleri kullanmak önemlidir.

Gölgede kalmak, özellikle saat 10:00 - 16:00 arası gölge tercih edilmelidir.

Sıkı dokulu pamuklu giysiler terlemeyi ve buna bağlı sıkıntıları azaltır.

Hem güneşli hem bulutlu günlerde UVA, UVB ışınlarından koruyan en az 15 koruma faktörü içeren kremler kullanmak gerekir.

Yazın çocuklar açık havada daha uzun süre kalırlar ve fiziksel aktiviteleri artar. Dolayısıyla açık renkli, ince, teri çeken materyalden yapılmış giysiler tercih edilmelidir.

Yaz mevsiminde açık havada, çiçekli bahçelerde ve havuz kenarlarında daha fazla vakit geçiren çocukların böcek ve arı sokmalarına daha fazla maruz kaldıkları bilinmektedir. Böcek ve arı sokmalarından çocuklarımızı korumak için parlak renkli ve çiçek baskılı giysiler giydirilmemeli saçlarına jöle sürülmemeli ve parfüm uygulanmamalıdır.

Yaz mevsiminde hassas cilde sahip çocuklarda sık ortaya çokan şikayetlerin başında isilik gelir. Özellikle yaz aylarında kaşıntılı kabarık bir deri döküntüsü ile kendini belli eder. İsilikten korunmak için pamuklu giysiler tercih edilmesi,sık banyo yapılması ve derinin mümkün olduğunca havalandırılması gerekmektedir.

bugün

 

 

 



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs