En Sıcak Konular

CNN Şii lideri öven muhabiri kovdu

8 Temmuz 2010 10:54 tsi
Amerikan televizyonu CNN, vefat eden Lübnanlı Şii lider Büyük Ayetullah Hüseyin Fadlallah'ı öven Ortadoğu editörünün işine son verdi.

CNN'in Ortadoğu haberlerinden sorumlu Octavia Nasır'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'a bıraktığı bir notta Fadlallah'tan övgüyle söz etmesi üzerine CNN'deki görevine son verildi.

Dış haberler masasında görevlendirme editörü olarak CNN'de çalışmaya başlayan ve 20 yıldan beri CNN'de görev yapan Nasır, Twitter'a yazdığı notta, Lübnan'daki Hizbullah örgütünün ilham kaynağı olduğu bilinen Fadlallah'a duyduğu hayranlığı dile getirerek, Fadlallah'ın ölümünden üzüntü duyduğunu belirtmişti.

Nasır, Fadlallah için, "Hizbullah'ın büyük saygı duyduğum devlerinden biriydi" ifadelerini kullanmıştı. Nasr'ın Fadlallah hakkındaki sözleri üzerine önceki gün CNN'den yapılan açıklamada, Twitter'da böylesine basit bir not yazan Nasr'ın muhakeme hatası yaptığı belirtildi.

CNN'den yapılan açıklama üzerine bir internet sitesinde kendisini savunan Nasır, kadınlara karşı işlenen "namus cinayetlerini" yasaklayan ve kadınların eşlerinin kendilerine vurması halinde karşılık verme hakları bulunduğu yönünde fetvalar veren Fadlallah'ın kadın hakları konusundaki tutumuna göndermede bulunduğunu söyledi.

Fadlallah'ın, terörist olarak nitelenmesine karşın pek çok ülkede saygı duyulan bir kişi olduğunu, buna karşın ancak kısa bir notla hakkında yorumda yapılacak biri olmadığını belirten Nasır, Twitter'a bıraktığı nottan dolayı özür diledi.

Ancak CNN'in başkan yardımcısı Parise Hüsrevi, güvenilirliğine gölge düşürdüğü gerekçesiyle Nasır'ın görevine son verildiğini duyurdu.
Hüsrevi, dün yayımladığı bildiride, Nasır ile konuyu görüştüğünü belirterek, "Nasır'ın şirketten ayrılmasına karar verdik" dedi.

Uzun bir hastalık devresinin ardından ölen Fadlallah, Amerikan kamuoyunda, 260'tan fazla Amerikan vatandaşının öldürülmesiyle ilişkisi olan, Amerikan karşıtı bir kişi olarak tanınıyor.

A.A.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs