En Sıcak Konular

İsa’yı vaftiz eden bu 'el' bizde!

0 0 0000 00:00 tsi
İsa’yı vaftiz eden bu 'el' bizde! Hıristiyanlığın ve Yahudiliğin temel dini figürlerinden olan ve Hz. İsa’yı hem müjdeleyen hem de vaftiz eden kişi olarak kutsal kitaplarda anlatılan ‘Vaftizci Yahya’nın kişiliği ve yaşamı hakkında pek az şey biliniyor. Ama İstanbul Topka

Hz. İsa, 30 yaşlarına geldiğinde Vaftizci Yahya ile karşılaşır. Vaftizci Yahya, Şeria Irmağı kıyılarında vaazlar vermekte ve Yahudiler'in beklediği kurtarıcının (Mesih'in) gelmesinin yaklaştığını müjdelerdi.

Bu nedenle Yahya, çoğunlukla İsa'nın "müjdecisi" olarak nitelenir. Yahya tövbe ederek, Mesih'in gelişini bekleyenleri Şeria Irmağı'nın sularıyla vaftiz eder, ruhlarını arındırırdı. Bu nedenle, Vaftizci Yahya olarak da anılır. İşte İsa da Vaftizci Yahya tarafından Şeria Irmağı'nda vaftiz edilir.

Yani Hıristiyanlığın şekli ibadet biçimlerinden birinin, en temel olanlarından vaftizin uygulayıcısı Yahya olduğu gibi, bir peygamberin geleceğini müjdeleyen, dahası bir peygamberi vaftiz eden kişiliği ile hem  Hırisiyan dünyanın hem de Yahudiliğin en önemli dini ve tarihi kişiliği.

Hz. Yahya, Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem’in amcazadesi olup, Zekeriya Peygamber’in de oğlu. Tevrat’ın geleceğini haber verdiği Mesih’in yani Hz. İsa’nın peygamberliğine inanmış ve etrafına yaymış.
 
2/2742 ve 2/2743…

Dan Brown’un meşhur Da Vinci Kodu romanından beri ardı ardına anlatılan “kutsal emanetler”, daha açıkcası “kutsal kemikler” öyküleri tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Oysa Türkiye’de bunlardan çok daha fazlası var 

Topkapı Sarayı’nda 2/2742 ve 2/2743 envanter numaralarıyla kodlanmış bazı kemikler bunların içinde en önemli olanlarından. Bu kemikler el ve kafatası parçalarından oluşuyor ve sarayın Hazine Bölümü’nde muhafaza ediliyorlar.

DNA’ne söyler?

Sarayın “Kutsal Emanetler Bölümü”nde Müslümanlar için çok daha önemli parçalar, Hz. Muhammed’in  yadigarları sergilendiğinden bu kemikler çok fazla ilgi görmüyor ve görenler bile aslında neye baktıklarının farkında değil.

İşte bu el ve kafatası parçaları Vaftizci Yahya’ya ait. Hıristiyanlığın ve Yahudiliğin en kıymetli en kutsal parçalarından biri. Bunlar üzerinde nasıl çalışmalar yapıldığı veya yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Örneğin kemiklerin yaşlarını gösterecek karbon testleri veya DNA çıkarımlarının yapılıp yapılmadığı meçhul Ama aynı zamanda çok merak edilen sonuçlar sunabileceği de kestiriliyor. Bir başka eksik konu da bu emanetlerin dünyaya yeterince duyurulup duyurulmadığı ile ilgili. Bu iki eksiğin süratle tamamlanması gerekiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs