En Sıcak Konular

HSYK Başkan Vekili, AYM kararından rahatsız

8 Temmuz 2010 10:44 tsi
HSYK Başkan Vekili, AYM kararından rahatsız HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın kendilerini memnun etmediğini, esasa girilmişken daha esaslı noktalardan iptal çıkması gerektiğini söyledi.

HSYK girişinde gazetecilere anayasa değişiklik paketine ilişkin verilen kararı değerlendiren Özbek, düşüncelerini dün akşam söylediğini ifade etti. Yürütmenin HSYK üzerindeki etkilerinin devam ettiğini savunan Özbek, kararla birlikte değişen bir şeyin olmadığını ileri sürdü. Adalet Bakanı'nın bu karardan son derece memnun olduğunu düşündüğünü dile getiren Özbek, Yüksek Mahkeme'nin esasa girdiği yönünde bazı tartışmaların yaşandığını ve kendisinin hukukçu olmadığını, ancak esasa girilmişken bu noktadan değil daha esaslı noktalardan iptal çıkması gerektiğini savundu.

"Yazık oldu diyorum." diyen Özbek, daha ileriki aşamalarda açıklamalarda bulunacağını kaydetti. Devletin çatısıyla ilgili beyanında kuvvetler ayrılığını kastettiğini dile getiren Özbek, bakanlığın çok etkin bağlantılarının devam ettiğini ileri sürdü. Referandumda halkın bunun farkına varacağını umut ettiğini anlatan Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara tepki gösteren hükümetin durumunu ise "Timsah gözyaşları diye bir deyim vardır. Ben dün akşam onu izledim." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs