En Sıcak Konular

Üniversitede skandal

8 Temmuz 2010 08:30 tsi
YÖK'e gönderilen mektupta geçen ifadeler bir üniversitede yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

Uşak Üniversitesi güvenlik amiri ve bir güvenlik görevlisi YÖK'e gönderdikleri itiraf mektubunda yönetim tarafından ajan gibi kullanıldıklarını öne sürdü. Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu'nun suç duyurusu üzerine Rektör Adnan Şişman, Genel Sekreter Aziz Bayraktar, Rektör Yardımcısı Lütfi Özav, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Lütfullah Türkmen ve danışman Cemil Yücel hakkında başlatılan soruşturma bir itiraf mektubuyla yeni bir boyut kazandı.

YASA DIŞI İŞLER EMRETTİLER

Suç örgütü oluşturmakla suçlananüniversiteyönetimiyle ilgili mektup YÖK'e gönderildi. Uşak Üniversitesi Güvenlik Amiri Durmuş Yıldırım, Genel Sekreter Bayraktar ve Rektör Danışmanı Yücel tarafından yasa dışı işlerde kullanıldığını iddia etti. Yıldırım mektupta şunları öne sürdü: "Aziz Bayraktar, devletin istediğini söyleyerek, kendisine muhalif bazı öğretim üyelerini takip etmemi istedi. Öğretim üyelerinin kimlerle görüştüğünü, neler yaptığını haftalık rapor halinde kendisine veriyorduk. Sonra bu durumdan rahatsızlık duyup vazgeçmek isteyince, beni tehdit etti."

ASILSIZ İDDİALARA SUÇLAMA

Bayraktar'ın, sorun yaşadığı personel şube müdürünü asılsız iddialarla suçlatıp, tutanak düzenlettiğini iddia eden Yıldırım, "Personel şube müdürünü kampüse bile sokmamamızı istedi" ifadelerini kullandı. Müdür hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Yıldırım, daha sonra baskı altında bunu yaptıklarını kaydedip şikayetten vazgeçtiğini bildirdi.

Yıldırım, Aziz Bayraktar'ın "Devlet bizim arkamızda. Yargıdan da bir şey olmaz. Savcılara koşan eli boş dönüyor. Bizim bir gücümüz var" dediğini öne sürdü.

Korku içinde yaşadığını dile getiren Yıldırım, başına bir şey gelmesi durumunda sorumlunun Bayraktar olduğunu kaydetti. Güvenlik görevlisi Emrah Aktay da aynı içerikteki mektubu YÖK'e gönderdi. 

bugün



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs