En Sıcak Konular

AB Erdoğan'a "Çankaya'ya çıkma" dedi

0 0 0000 00:00 tsi
AB Erdoğan'a Dün Financial Times gazetesinde yer alan "Çankaya'ya çıkmayın" önerisinden sonra AB'den de konu ile ilgili bir mesaj geldi. İşte Erdoğan'a "Başbakan kal" diyen AB patentli o mesaj...

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma, reform süreci açısından Erdoğan’ın başbakan olarak kalmasının daha iyi olacağını söyledi.

Brüksel'de bir grup Türk basın mensubu ile akşam yemeğinde bir araya gelen Hollandalı parlamenter Wiersma, Türk iç politikasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. ABHaber’e göre, Türkiye’deki siyasi gelişmeleri yakından izlediğini söyleyen Wiersma, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'a üye olduğunu fakat böyle bir politikası olmadığını, milliyetçi bir çizgide bulunduğunu ve bu yönde bir politika izlediğini belirtti. Wiersma, AKP’nin de, İslamcı bir parti olma özelliğini halen bünyesinde taşıdığını söyledi.

DERİN DEVLET

Türkiye’deki derin devlet tartışmalarına değinen Wiersma, AB sürecinin Türkiye’de yalnızca derin devletin üzerini örtmeye yaradığını ancak onu ortadan kaldırmaya yetmedigini öne sürerek derin devletin bazı bürokratik kesim, askerler, bir kısım ekonomik çevrelerden oluştuğunu belirtirken, CHP'yi de derin devlet tanımlamasına ekledi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olmasının AB çevrelerince desteklenmediğini, kendisinin kişisel görüşünün de bu yönde olduğunu ifade eden Wiersma, AKP’nin seçimleri kazanması halinde Erdoğan’ın başbakan olarak yoluna devam etmesinin AB reformları ve özellikle Türkiye için daha faydalı olacağını vurguladı.

Jan Marinus Wiersma, “CHP mi yoksa AKP'mi derseniz ben Erdoğan'ı desteklerim. Erdoğan, CHP'den (CHP'nin bugünkü çizgisinden) daha Avrupalı bir siyasi lider” şeklinde konuştu.

Haber10



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs