En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: Akdamar kilisesini açmaktan vazgeçin

0 0 0000 00:00 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “Ben burada Başbakanı ikaz ediyorum: Bütün milletimizi özellikle Vanlı hemşehrilerimizin içini yaralayan ve kanatan Akdamar Kilisesi'ni açmaktan vazgeçin, böyle bir lekeyi resmileştirerek

Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Van'a gelen Yazıcıoğlu, partililerle, Van Kalesi'nin arka kısmındaki Eski Van Şehri'nde bulunan Ulu Cami'yi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, Van'a, gündemi değerlendirmek ve vatandaşlarla duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere geldiklerini söyledi.

Tarihin her döneminde Türk'ün toprağı olarak kalmış Van'daki Akdamar Kilisesi'nin, bir Türk Başbakanın açılışını yapmasıyla ilgili basın açıklaması yapacağını hiç düşünmediğini vurgulayan Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

“Dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla yeniden yapılan ibadethanelere karşı değiliz. Yeter ki ibadethaneler hangi dinden olursa olsun amaçlarına uygun icraatlar yapsınlar. Din örtüsü altında devletleri, milletleri ve diğer dinleri yok etmeyi hedeflemesinler. Soykırımı iddialarına dayanarak, Türk milletini, muhteşem tarihiden kopararak, eli kanlı soykırımcı gibi gösterme çabaları hiçbir zaman bitmemiştir. Günümüzde Ermenilerin, suçsuz diplomatlarımızı öldürmekle yetinmeyip uluslararası havaalanlarında halkın üzerine ateş açarak her milletten insanları öldürmeleri, onların tarihte neler yaptıklarının en açık delilleridir. Sözde Ermeni topraklarının geri verilmesi şartını koyan Avrupa Birliği'ne AK Parti Hükümetinin uyum göstermesi asla kabul edilebilecek bir durum değildir.”

AKDAMAR KİLİSESİ

Bu gelişmeler karşısında Başbakan Erdoğan'nın, Akdamar Kilisesi'nin açılışına Ermenistan Hükümetini davet etmesinin konuya uluslararası bir boyut kazandırdığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Biz topraklarımızda, ecdadımızdan bize devredilmiş olan bu kültürel varlığı yaşatmak ve korumak mecburiyetindeyiz. Elbette bunların tamirinin yapılması ve yaşatılması taraftarıyız. Ancak Akdamar Kilisesi'ni açacaksanız, bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mirası olarak ele alacaksınız, kendiniz yapacaksınız. Kiliseyi Ermeni cemaatiyle de açabilirsiniz. Buna hiçbir şey demeyiz. Ama sanki Ermenistan'ın malıymış gibi, mirasıymış gibi Ermenistan yönetimini buraya davet ederek doğrudan ilişkilendirmek asla kabul edilemez bir hatadır. Ben burada Başbakanı ikaz ediyorum: Bütün milletimizi özellikle Vanlı hemşehrilerimizin içini yaralayan ve kanatan Akdamar Kilisesi'ni açmaktan vazgeçin, böyle bir lekeyi resmileştirerek muhteşem tarihimizi kirletmeyin.”

Van'da ziyaret ettikleri Ulu Cami ve etrafındaki Eski Van Şehri'nin harabeye dönüştüğünü anlatan Yazacıoğlu, o harabelerde binlerce Türk'ün, Ermeniler tarafından şehit edildiğini söyledi.

Van yöresinde 200 bine aşkın Türk'ün, Ermeniler tarafından vahşice katledildiğini ifade eden BBP lideri Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Türklerin katledilmesi Akdamar Kilisesi tarafından yönetilmiştir. Başbakanın bu tutumu, bağımsızlığımızın ve güvenin teminatı olan Lozan'ın inkarına ve Sevr'in yeniden gündeme vurmasına zemin hazırlamıştır. Osmanlı döneminde, bunünki Ermenistan'da 22 cami vardır. Şimdi sadece gök mescit kalmıştır. Ermeni kiliseleri tarih boyunca dini vecibelerini yerine getirmekten daha çok Ermeni toplumunun siyasal otoritesi olmuştur. Kiliseler, dinciliğe, ırkçılığa militan yetiştirme yuvaları olmuştur.”

“SOYKIRIMIN MERKEZİ AKDAMAR KİLİSESİ”

Bütün bu soykırımların esas itibariyle Akdamar Kilisesi tarafından organize edildiğini savunan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Akdamar Kilisesi'nin papazları, rahipleri ve keşişleri dini vecibeleri görüntüsü altında cinayetlerin en azılı elamanları olarak tarihte yerlerini almışlardır. Başbakanın açılışta resmileştirmeyi planladığı Akdamar Kilisesi harp okulu özelliğinde bir ruhban okulu olarak militan misyoner yetiştiren bir hain yuvası olmuştur.Akdamar Kilisesi'ni 4-5 milyon YTL'ye restore eden Başbakan Erdoğan, ecdat yadigarı bu camiyi görmezden gelmektedir.

Bir milletin tarihinin bu kadar ihmal edilmesi, kalan miraslarına bu kadar umursamaz olunması affedilmeyecek bir hatadır, hatta ihanettir.”

Muhsin Yazıcıoğlu, kesinlikle Ermeni düşmanı olmadıklarını ve kendi vatan topraklarımızda yaşayan Ermenilerin can ve mal güvenliliğinin teminatı olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu arada, BBP Trabzon İl Başkanının gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine Yazıcıoğlu, İl Başkanının, Merkez Kurulu yedek üyesi 4 kişi ile birlikte gözaltına alındığını anımsattı.

Yazıcıoğlu, “Ben yarın sabah, burada Trabzon olayı ve Hrant Dink cinayeti ile ilgili gelişmeler hakkında sizlere değerlendirmeler yapacağım” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu ve partililer daha sonra Van'daki Zeve Şehitliği'ni ziyaret etti.


hürriyet


 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,706 µs