En Sıcak Konular

Uzan’ı kim patlattı?

0 0 0000 00:00 tsi
Uzan’ı kim patlattı? Geçtiğimiz seçimlerin “kilit” oyuncusu Genç Parti bugünlerde dilden dile dolaşıyor. Her ankette Cem Uzan’ın Genç Parti’si yüksek oyla çıkıyor. Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin birleşme seçeneklerini açık tuttuklarını söylüy

Türkiye tahmin edilemezlikler ülkesi. Gündem bir anda garip yerlere gidebiliyor. Daha da önemlisi gazetelerin gündem ve gerçekleri çabucak değişebiliyor. Kart üstüne kart açılıyor.

Yeni tartışma konusu Genç Parti… Geçtiğimiz günlerde iyibilgi “Eğer hükümetin Genç Parti’ye oynamak gibi bir düşüncesi varsa bu tehlikeli bir hal alabilir, hem kendisi hem de Türkiye için” demişti. Sebebi gayet basit: Geçtiğimiz seçimlerde Genç Parti “bölücü” rolüyle MHP ve DYP’nin oylarını azaltmış ve her iki partinin Meclis dışında kalmasını sağlayarak AKP’ye tek başına iktidarı hediye etmişti. Eğer AKP “tekrar eder mi” düşüncesindeyse bundan vazgeçmeli demiştik. Çünkü Cem Uzan, özellikle hükümetin el altından yapacağı psikolojik destekle yükselirse, hükümet bu yükselmeyi kontrol altında tutamayabilir. İşte o zaman bu bir tehlike anlamına gelir.

Ancak Genç Parti’nin “her yerde ortaya çıkması” ya da “basında geniş yer bulması” sadece AKP ile açıklanamaz. Durum öylesine karışık ki anketlerde Cem Uzan kimi zaman %2,5 kimi zaman %5,5 çıkıyor. Kimi köşe yazarları Genç Parti’nin hızlı bir yükselişte olduğunu “muştu”luyor. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin ise DYP ile birlikte asla seçime girmeyeceklerini, ancak CHP ya da MHP’ye el uzattıklarını, bu elin havada kalmaması gerektiğini belirtiyor.

Buradan iki farklı tez ileri sürülebilir. Ya Cem Uzan Meclis dışında kalmamak, yani o koruyucu çatı altına girmek için ter döküyor ve yeni bir kampanyaya başladı. Ya da milliyetçi oyların bölünmesini istemeyen, Meclis’te güçlü milliyetçi bir muhalefetin olmasını isteyenler Genç Parti’nin “güçlü” olduğu imajını yaratarak, diğer milliyetçi partilere “onunla birleşin” mesajı veriyor. Her iki tezin eşgüdüm halinde yürümesi de imkan dahilinde.

Peki, Meclise girecek güçlü bir milliyetçi muhalefetten ne bekleniyor? Türkiye Kuzey Irak bağlamında sıkıntı yaşarken, içerideki kimi sıkıntılarla uğraşırken Türkiye’de milliyetçiliğin, üstelik bir de “Miloseviç” milliyetçiliğinin yükselmesi kimin işine yarayacak?

iyibilgi.com



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs