En Sıcak Konular

Bulmacanın parçaları iyibilgi’den, birleştirmek sizden!

0 0 0000 00:00 tsi
Bulmacanın parçaları iyibilgi’den, birleştirmek sizden! Köşk savaşlarında genel ruh hali, yaşanan tüm olayları birbiriyle ilintilendirmek sanatından geçiyor. Böylece eldeki bir ton bulmaca parçası ‘anlamlı’ bir bütün oluşturabiliyor. iyibilgi ‘görünen’ parçaları yerine koyuyor, görünmey

Esasında bu bir Ankara geleneği. Kritik dönemlerde ve kriz işareti algılamalarında Ankara, temiz bir masanın üzerine yeni bir harita açar ve eksiklerini tamamlaya çalışır. Bu parçaların bir kısmı her zaman yerine oturmaz veya bu haritaya ait gibi gözükmez. Ancak bu yine de yapılır. Neden mi? Çünkü bazılarına hala komplo teorisi gibi gelse de, tecrübeyle sabittir ki, usta oyuncuların elinde bulmaca harita çoğu zaman görünür hale gelir!

Ziyaretler ve işaretler…

Yeni haritanın ilk adımı TSK’nın en üst düzey komutanlarının eşleriyle birlikte Çankaya köşküne yemeğe gitmesiyle başladı. Bu bir şey demek mi? Ayrı bir konu. Ancak Ankara algılaması hep “ne oluyor” şeklindedir. Köşk’te yenilen yemekten sonra eşler ve komutanlar ayrı salonlarda kahvelerini içtiler ve…

Elbette güncel konular konuşuldu ve siyasetten bahsedildi. Aksi zaten eşyanın tabiatına aykırı olur. Ancak bundan sonrası sır. Bu yüzden sağda solda duyduklarınıza çok kulak asmayın! Elbette gazeteciler ve konuyla ilgili Ankara erkanı içeriği almak üzerine çalıştı ama net bir şey eldelenemedi.

Sayın veya saymayın!

İkinci halka Başbakan Erdoğan’ın terörist Öcalan'a "Sayın" dediği için soruşturma başlatılması oldu. 7 yıl önce bir Avustralya radyosuna verdiği röportajda "Kürt sorunu" konusuna değinirken "Sayın Öcalan" demesenin sonucu bu olur. Genel kanaat buradan bir şey çıkmayacağı şeklinde. Çünkü siyasiler zaman zaman bu tür sürçmelerin hışmına uğruyorlar.

Ankara ise meseleyi, “sayın” a bağlamıyor. Siyasi analizciler açısından önemli olan bu röportajın neden şimdi çıktığı. Çünkü yine aynı mahfillerin tecrübesine göre bu kaseti diğerleri ve “cevapları” takip edecektir! Bu bakış bizzat AKP’liler tarafından da, yani tesadüf olmadığı şeklinde. Aynı konuyla ilgili bir başka okuma, benzer olayların iktidar partisine yarayacağı biçiminde.

Mesirli ziyaret…
 
Üçüncü olay, Komutanların TBMM Başkanı Arınç’a yaptığı ziyarettir. İade-i ziyaret açıklamaları yine eskiden beri pek ikna edici bulunmayan mazeretler statüsünde olduğundan, bu görüşle ilgi gördü

Görüşmeye foto muhabirleri ve kameralar alınmadı. Ve bir önceki ziyaretin süresini (3.5 Dk.) 10 kat aşarak yarım saat sürdü. Ancak bu görüşmenin içeriğinden sızanlar biraz daha sağlıklı gözükmekte. İçeride siyaset ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşlmadı. Ancak zamanlama ve neden bu konjonktürde Arınç’ın ziyaret edildiği sorgulandı.

Ceyda hanım...

Bir başka ilgili veya ilgilendirilmeye çalışılan olay, Bakan Kürşat Tüzmen’le yakınlığı bilinen CNR Fuarcılığın sahibi Ceyda Erem’in gözaltına alınması. Özellikle hükümet ve AKP Genel Merkezi’nde, bu dosluk iddialarının huzursuzluk yarattığı biliniyor. Bu vaka da zamanlama açısından üzerinde düşünülmesi gereken bir not.

Bu seri olayların ortak bir noktada buluşması, yani açıkça bir sürecin parçası olup olmadığı bakışı, en yüksek buluşma noktasını akla getiriyor. O da Cumhurbaşkanlığı seçimi.

Peki öyle mi?.. Zaman ve neden ilişkileri arandığında ortaya böyle bir bağ çıkıyor. Yani karineler var. Peki deliller? O şimdilik şüpheli. Ancak Ankara’nın çok hassas burnuna azıcık itibar etmek gerekiyor. İşte birkaç günlük puzzle parçaları bunlar. Bulmacanın tamamını gören var mı?

www.iyibilgi.com
 



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs